CCleaner 5.75 is eerste automatische update

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.75 is de eerste update voor de schoonmaker die automatisch bijgewerkt wordt. Als je CCleaner start wordt de update naar deze versie geïnstalleerd. Handmatig downloaden is dus nu eindelijk verleden tijd: ook de gratis versie heeft automatische updates. En dit updateproces lijkt ook te verlopen zonder extra aanbiedingen. Een hele vooruitgang.

Verder bevat CCleaner 5.75 kleine verbeteringen, zoals de mogelijkheid om alle tekstbestanden te importeren bij cookies die je wilt bewaren. Chrome bèta wordt weer opgeschoond en Slim opschonen wordt beter uitgelegd. Ook zijn enkele vertalingen bijgewerkt.

Deze versie van CCleaner is te downloaden voor Windows 8.1 en 10.

Let goed op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hiervan niet gediend bent of klik op Afwijzen. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast, AVG of CCleaner Browser als 'extraatje' krijgen. CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reacties

Prachtig..... CCleaner toont ongewenst gedrag als app en is dus onmiddelijk terug verwijderd van mijn computer.

Geruime tijd geleden was het zo dat als je een 'slim' versie draaide en vanuit de applicatie een update startte er een 'non-slim' versie werd binnengehaald.

Is dat nu inmiddels veranderd?

U gaat in CCleaner naar Opties, Updates, vinkje weghalen bij "CCleaner automatisch bijwerken".

De vraag is of je wel blij moet zijn met automatische updates. Ik bepaal liever zelf of ik een update wil. Baas op eigen computer!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
dui_sland