CCleaner 5.72 heeft verbeteringen voor slechtzienden

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.72 is een update voor de pc schoonmaker die diverse verbeteringen heeft voor mensen met visuele beperkingen. Slechtzienden kunnen nu gebruik maken van Jaws en NVDA voorleessoftware (screen reader) als ze navigeren in CCleaner. Verder hebben de kleuren van tekst, icoontjes en knoppen in CCleaner meer contrast gekregen.

Ten slotte worden in CCleaner 5.72 bewaarde wachtwoorden uit Firefox weer opgeruimd als je dit hebt aangevinkt (wat natuurlijk meestal niet aan te raden is).

Voorstellen voor nieuwe functies voor CCleaner kun je hier nalezen.

Deze versie van CCleaner is te downloaden voor Windows 8.1 en 10.

Voor macOS is er na ruim een jaar ook een nieuwe uitgave van CCleaner. Versie 1.18 is geschikt voor macOS Catalina (2019) en Big Sur (komt oktober uit) en bevat ook verbeteringen voor slechtzienden. Ten slotte is een crash van CCleaner voor Mac bij het vinden van grote of dubbele bestanden opgelost.

Let goed op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hiervan niet gediend bent of klik op Afwijzen. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast, AVG of CCleaner Browser als 'extraatje' krijgen. CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
grie_enland