CCleaner 5.71 heeft opt-out mogelijkheid voor aanbiedingen

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.71 is een update voor de pc schoonmaker die een opt-out mogelijkheid voor aanbiedingen van andere producten van Avast/Piriform heeft. Ga daarvoor in CCleaner naar Opties | Privacy en haal de vinkjes onder Aanbiedingen weg. En als je toch bezig bent met je privacy haal dan ook het vinkje onder Verbeteringen weg. Als het goed is krijg je nu minder of geen reclame meer voor andere software van Avast, de maker van CCleaner.


Haal vinkjes weg bij Aanbiedingen en Verbeteringen (klik voor groter)

Verder wordt in CCleaner 5.71 de startup cache van Firefox beter opgeruimd en kun je nu gecachte nummers in Spotify laten verwijderen (wat redelijk veel extra schijfruimte kan opleveren).

Deze versie van CCleaner is te downloaden voor Windows 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let goed op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hiervan niet gediend bent of klik op Afwijzen. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast, AVG of CCleaner Browser als 'extraatje' krijgen. CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ho_garije