Bitdefender, ESET en Kaspersky beste virusscanners van 2020

Onafhankelijk testinstituut AV Comparatives geeft altijd een overzicht van alle tests die het uitvoerde op virusscanners in het afgelopen jaar. En ook de beste virusscanners van 2020 worden daarbij bekendgemaakt. De resultaten van real world protection, malware protection, performance en advanced threat protection tests in 2020 tellen daarvoor mee.

Alle testresultaten van AV Comparatives in 2020


Virusscanners kunnen 1, 2 of 3 sterren (beste) behalen op tests. Niet alle virusscanners hebben aan alle tests meegedaan (vooral aan advanced threat protection - ATP - niet)

Bovenstaande tabel geeft alle testresultaten in 2020 van de virusscanners op:

  • Real world protection tests (bescherming tegen bedreigingen bij alledaags internetgebruik)
  • Malware protection tests (bescherming tegen malware op usb sticks en gedeelde netwerkschijven en dergelijke)
  • Performance test (kleine impact op systeembelasting door virusscanner: weinig vertraging van pc)
  • Advanced threat protection (ATP) test (bescherming tegen zeer geavanceerde, gerichte aanvallen)

Uit de tabel blijkt dat Bitdefender, ESET en Kaspersky als enige virusscanners op alle tests drie sterren (*** = het maximum) scoren.

F-Secure, Avira, Avast, AVG en Panda scoren afwisselend twee of drie sterren en eindigen in de middenmoot.

Norton doet het opvallend middelmatig bij de tests van AV Comparatives met overal 'slechts' twee sterren.

Microsoft Defender doet het goed op real world protection (bescherming bij alledaags internetgebruik), maar minder goed op performance (vertraagt pc teveel volgens AV Comparatives) en malware protection (bedreigingen op usb sticks).

Deel dit artikel: 

Reacties

gewoon windows securety , nog nooit problemen gehad en zeker nog nooit betaald voor een anti virus .
maar de beste antivirus is ook de gene achter de computer !!! niet zomaar alles aanklikken .

Ik heb norton ook 1 jaar geleden op mijn pc gehad, maar zou het niemand aan raden, Want je kan hem moeilijk weer helemaal van je pc halen, Ik moest zelfs een schone windows installatie doen om hem helemaal er van af te krijgen, Ik heb trouwens het idee dat av comperatives beter test dan av test omdat bij av comperatives norton helemaal niet goed uit de bus komt, terwijl het bij av test zogenaamd een top scanner is, terwijl dat helemaal niet zo is, hetzelfde overigens bij microsoft defender, die komt bij av comperatives bij sommige onderdelen maar redelijk uit.

Deze uitkomst is niet verrassend. Kaspersky, Bitdefender en Eset scoren altijd hoog tijdens tests. Verbazend, eigenlijk, dat Norton ineens flink door het ijs zakt? Ik denk werk aan de winkel voor Norton willen ze weer in de top 5 mee kunnen draaien. Ik dacht dat Norton betere koers had ingezet, vorig jaar. Maar zo niet!

Waar ze vroeger nog weleens bekend stonden om hun stevige systeembelasting, zo weet ik nog uit eigen ervaring met hun software, leek het nu beter te gaan. Maar de ´´outcome´´ van dit resultaat is toch flink teleurstellend. Waar is het mis gegaan? Symantec moet aan de slag met z´n team van software ontwikkelaars. Dit resultaat stimuleert geen verkoop, lijkt mij zo? Maar de concurrenten hebben hun zaken, vertrouwd, goed op orde. Daar kan ik van getuigen. (Kaspersky gebruiker.)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ederland