Android-updates 2020: 46 lekken dichtgeplakt in december

De maandelijkse beveiligingsupdates voor Android vind je hieronder op een rij. Deze updates zijn vergelijkbaar met Windows Updates van Microsoft. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoonfabrikanten als Samsung, Xiaomi, HTC, LG, Lenovo, Sony, General Mobile en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 8, 9, 10 en 11 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Wanneer je deze updates op je Android-telefoon kunt ontvangen is afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone.

Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan.

December-updates Android (7 december 2020)

Op 7 december is de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 verschenen. Google heeft in deze update 16 lekken in Android gerepareerd en 30 kwetsbaarheden in componenten van Broadcom, MediaTek en Qualcomm.

De zestien lekken in Android zaten in de onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components (het hart van Android). Het lek in Media Framework is kritiek en kon worden misbruikt via een speciaal geprepareerd schadelijk (audio-)bestand.

Verder zaten er twee lekken in componenten van Broadcom, drie in die van MediaTek en maar liefst 25 in Qualcomm onderdelen. En daarvan waren er negen kritiek.

November-updates Android (2 november 2020)

Op 2 november is de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 verschenen. Google heeft in deze update 30 lekken in Android gerepareerd.

Drie kritieke lekken in Android

In de Android-onderdelen Android runtime, Framework, Media Framework en System worden 17 lekken verholpen. Vier zijn kritiek: twee in Framework, één in Media Framework en één in System. De kwetsbaarheden kunnen op afstand uitgebuit worden. Drie van de 17 lekken worden via updates in Google Play gefixt. Voor de rest is een systeemupdate nodig.

Lekken in componenten derde partijen

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) en MediaTek nog 13 lekken dichtgeplakt. In MediaTek componenten drie lekken en bij Qualcomm tien lekken, waarvan één kritiek is.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

Oktober-updates Android (5 oktober 2020)

Op 5 oktober heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 uitgebracht. Deze maand worden 47 kwetsbaarheden in Android gerepareerd, 21 daarvan zitten in Qualcomm componenten. Zes zijn kritiek.

In Android-onderdelen zitten 21 lekken

In de Android-onderdelen Android runtime, Framework, Media Framework, System en Kernel zijn 21 kwetsbaarheden gerepareerd. Kritieke lekken zitten daar deze maand niet bij.

Meeste lekken weer in Qualcomm-componenten

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) 21 lekken dichtgeplakt. Zes daarvan zijn kritiek en kunnen op afstand misbruikt worden. Ook in componenten van MediaTek worden nog vijf kwetsbaarheden gefixt.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

September-updates Android (8 september 2020)

Op 8 september heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 uitgebracht. Deze maand worden 51 kwetsbaarheden in Android gerepareerd, 22 daarvan zitten in Qualcomm componenten.

25 lekken in Android-onderdelen

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components worden 25 lekken dichtgeplakt. In System zitten twee kritieke lekken die op afstand misbruikt kunnen worden en in Media FrameWork één.

Meeste lekken in Qualcomm-componenten

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) 22 lekken verholpen. Vijf daarvan worden als kritiek beoordeeld. Ook in componenten van MediaTek zijn nog vier lekken gevonden.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

Augustus-updates Android (3 augustus 2020)

Op 3 augustus heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 uitgebracht. 54 kwetsbaarheden worden in Android gerepareerd, waarvan 31 in Qualcomm componenten.

17 lekken in Android-onderdelen

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components worden 17 lekken dichtgeplakt. In System zitten twee kritieke lekken die op afstand misbruikt kunnen worden.

Meeste lekken in Qualcomm-componenten

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) 31 lekken verholpen. Zes daarvan zijn kritiek. Ook in componenten van MediaTek en AM Logic worden nog respectievelijk vijf en één lek gerepareerd.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

Juli-updates Android (6 juli 2020)

Op 6 juli heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 uitgebracht. 24 kwetsbaarheden worden in Android gerepareerd, waarvan 14 in componenten van derde partijen. Zeven lekken zijn kritiek.

Drie kritieke lekken in Android

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components worden 10 lekken dichtgeplakt. Drie daarvan zijn kritiek en kunnen op afstand misbruikt worden. Deze zitten in Media Framework en System.

Lekken in componenten derde partijen

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren), Broadcom en MediaTek nog 14 lekken dichtgeplakt. Bij Broadcom twee kritieke kwetsbaarheden, bij MediaTek drie lekken en bij Qualcomm negen lekken, waarvan twee kritiek zijn.

Juni-updates Android (1 juni 2020)

Begin juni heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 uitgebracht. 34 kwetsbaarheden worden gerepareerd, waarvan twintig in Qualcomm componenten.

Kritieke lekken in System

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components worden 14 lekken dichtgeplakt. In System zitten twee kritieke lekken die op afstand misbruikt kunnen worden.

Meeste lekken in Qualcomm-componenten

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) 20 lekken verholpen. Twee zijn kritiek.

Mei-updates Android (4 mei 2020)

Begin deze maand heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 uitgebracht. Hierin worden 39 lekken gerepareerd.

Kritieke lekken in System en Framework

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components 17 kwetsbaarheden gerepareerd. In Framework en System zitten twee kritieke lekken die op afstand uitgebuit kunnen worden.

Lekken in Qualcomm en Mediatek componenten

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) en Mediatek nog 22 lekken dichtgeplakt. 18 in Qualcomm onderdelen en vier in Mediatek componenten. Een daarvan is een kritiek lek in Qualcomm componenten.

April-updates Android (6 april 2020)

Vorige week heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 uitgebracht. Hierin worden 55 lekken gerepareerd.

Kritieke lekken in System

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System, Kernel components en FPC components zijn 19 lekken dichtgeplakt. In System zitten vier kritieke kwetsbaarheden die op afstand misbruikt kunnen worden.

36 lekken in Qualcomm componenten

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren nog 36 lekken gerepareerd. Negen daarvan zijn kritiek.

Maart-updates Android (2 maart 2020)

In maart plakt de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 maar liefst 70 lekken dicht.

Kritiek lek in media codecs

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System, Kernel components en FPC components zijn 21 kwetsbaarheden gerepareerd. Het ergste lek is een kritieke kwetsbaarheid in het Media Framework in Android dat misbruikt kan worden door schadelijke, speciaal geprepareerde audio- of video-bestanden. Dit lek wordt dichtgeplakt door een update voor de media codecs via Google Play.

48 lekken in Qualcomm componenten

Verder worden in de hardware-componenten van MediaTek en Qualcomm nog 49 lekken gerepareerd. 48 daarvan zitten in Qualcomm-onderdelen (processoren) die in Android-telefoons zitten.

Februari-updates Android (3 februari 2020)

De maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10 voor de maand februari plakt 25 lekken dicht.

In de Android-onderdelen Framework, System en Kernel components zijn 15 kwetsbaarheden verholpen. Twee kritieke lekken zitten in System. Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm nog tien lekken gerepareerd.

Januari-updates Android (6 januari 2020)

Er zijn veertig lekken dichtgeplakt met de uitgave van de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9 en 10.
  
In de Android-onderdelen media framework, framework, system en kernel components worden 11 kwetsbaarheden dichtgeplakt, waarvan twee kritiek. Een kritieke kwetsbaarheid zit in Realtek wifi drivers en een kritiek lek in het media framework, in media codecs, wordt via Google Play system updates verholpen. Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm nog 29 lekken gefixt.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duitsl_nd