Zo gaan de nieuwe iconen van Ubuntu 14.04 eruit zien op telefoon, tablet en pc

Volgend jaar moet een belangrijk jaar worden voor Ubuntu. De integratie tot één besturingssysteem voor desktop pc, telefoon en tablet zal dan verder gestalte krijgen. En het geïntegreerde uiterlijk van Ubuntu krijgt in 2014 ook nieuwe iconen. Het huidige thema stamt uit 2010 en kan dus wel een nieuw verfje gebruiken.

Ubuntu-ontwerper Matthieu James heeft in een Google Hangout laatst de nieuwe iconen laten zien die de basis zullen vormen van het nieuwe thema van Ubuntu volgend jaar. Hieronder schermafbeeldingen van de nieuwe iconen in wording die gepresenteerd werden.

Het nieuwe thema - dat nog veranderingen zal ondergaan, het is work in progress - zal voor smartphone en tablet gebruikt worden in 2014. En misschien zal het ook als nieuwe look voor de desktop-versie Ubuntu 14.04 LTS gebruikt worden.

Wat vind jij van het nieuwe uiterlijk van Ubuntu? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Onder Ubuntu ben je uiteraard niet aan het standaard icoon set gebonden. Op http://gnome-look.org/ind... zijn honderden gratis icoon sets te downloaden.

Indien u Unity niet prettig werken vind, kunt u heel eenvoudig een andere bureaublad installeren. Zo kunt u KDE installeren door vanuit de Ubuntu-Store het pakket kubuntu-desktop te installeren. Het zelfde geldt voor XFCE (xubuntu-desktop) etc..

Correctie: bureaublad had uiteraard bureaublad omgeving moeten zijn.

Best aardig maar ik raak er niet opgewonden van (oranje is niet mijn favoriete kleur), voor mij is functionaliteit een stuk belangrijker. En ja, waar blijven die telefoontjes en tabletjes met Ubuntu?
Btw, Ubuntu 14.04 is een LTS versie dus verwacht ik geen spectaculaire vernieuwingen.

Ziet er verfrissend uit. Ik ben wel benieuwd of de OS voor elke Android phone te downloaden is en niet alleen voor een Nexus.

IK hoop niet dat het dezelfde kant opgaat als met Windows 8, anders moet weer wat anders op de computer zetten. Ik hoop in ieder geval dat de mogelijkheid er is om Ubuntu zo in te stellen als het nu is. Andere iconen vind ik niet zo n probleem, maar ik waardeer het lege bureaublad met de balk met iconen ernaast wel zodanig dat ik die niet meer kwijt wil.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spanj_