GIMP 2.8 krijgt eindelijk één-venster modus

Gratis fotobewerker GIMP is een van de uitgebreidste gratis fotobewerkingsprogramma's. GIMP kan bijna alles, maar heeft een vrij steile leercurve. Dit ligt grotendeels aan de wat onoverzichtelijke interface met vele losse vensters die openen.

Vanaf GIMP 2.8 zal dat echter verleden tijd zijn. Dan krijgt GIMP eindelijk een single-window-mode en opent de gehele interface zich in één venster. Een verademing na al die losse venstertjes. De één-venster-modus moet eerst wel geactiveerd worden onder het menu Vensters | Enkel venster-modus (Windows | Single-Windows Mode).


GIMP 2.8 met één venster modus (klik voor groter)

Wanneer GIMP 2.8 verschijnt is nog onduidelijk, maar geruchten gaan dat het wel eens al in februari zou kunnen zijn. Van de proefversie van GIMP 2.8 is nog geen Windows-variant verkrijgbaar (de afbeelding is van GIMP onder Ubuntu).

Voorlopig is wel de stabiele versie GIMP 2.6.12 voor Windows uitgebracht, een uitgave die veel kleine foutjes oplost.

Lees hier meer over de ontwikkeling van GIMP 2.8 en waarom het zo lang duurde

Deel dit artikel: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Ziet er goed uit.

"GIMP kan bijna alles, maar heeft een vrij stijle leercurve."

Voor de eerste keer een spelfoutje (stijlfoutje?!) ontdekt: "stijl" = de manier waarop; "steil" = erg schuin. Deze laatste betekenis is van toepassing op "een steile leercurve". Maar, zoals gezegd: jullie zijn geweldig in spelling: dit is voor het eerst dat ik een foutje ontdek: mijn complimenten!

Bedankt voor de correctie: is aangepast in de tekst.

Duurt wel lang hoor.

Hallo,
Gimp 2.8 RC1 (release candidate) voor windows testen?
Te vinden via volgende link ; http://sourceforge.net/pr...
Bron; http://www.gimpusers.com/...

Reageren

Controlevraag tegen spam
nede_land