Chrome 65 plakt 45 lekken dicht en blokkeert 'tab-unders'

Google Chrome 65.0.3325.146 is gisteren verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 64 naar 65. Dit is in eerste instantie een beveiligingsupdate waarin maar liefst 45 lekken gerepareerd worden.

Een prettige beveiligingsvernieuwing is dat de popup blocker in Chrome nu ook tab-under redirects blokkeert. Dit is het geval als een link opent in een nieuw tabblad en de pagina in het oude tabblad herlaadt en doorverwijst (redirect) naar bijvoorbeeld een advertentie. Ook 'malvertisers' (kwaadaardige adverteerders die malware verspreiden) maken vaak gebruik van dit principe. Chrome 65 moet dit soort praktijken nu blokkeren.

Verder is een zichtbare wijziging dat het 'Material Design' van Google (dat veel gebruik maakt van kaarten om informatie te presenteren) nu ook op de extensies-pagina van Chrome is doorgevoerd. In komende versies zullen ook de dialoogvensters opnieuw ontworpen worden in deze stijl.

Ten slotte zijn er in Chrome 65 met name onder de motorkap diverse wijzigingen en verbeteringen voor website-ontwikkelaars doorgevoerd. Ook zijn veel fouten opgelost.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het menu Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
s_anje