Google begonnen met de uitrol van Google Drive

De geruchten over Google Drive begonnen al in 2006, maar pas vandaag is Google begonnen met de uitrol van zijn clouddienst die gratis 5 GB aan online opslag biedt.

Als je nu naar Google Drive krijg je misschien de mededeling dat jouw Google Drive nog niet klaar is voor gebruik, maar dat zal vermoedelijk de komende dagen veranderen voor iedereen. Anderen kunnen met hun Google-account al wel inloggen bij Google Drive.

Google Drive biedt meer dan alleen opslag. De integratie met Google Docs, Gmail, Picasa, Google+ en andere diensten van Google is groot.

Zo kun je - samen met anderen - aan documenten en spreadsheets werken. Ook kun je HD-video, Adobe Illustrator- en Photoshop-bestanden openen in je browser (ook al heb je die applicaties niet op je pc).

Ten slotte kun je bestanden delen met anderen en is het mogelijk om eerdere revisies op te vragen.

Google Drive lijkt weer een grote stap in de integratie van alle Google diensten. DropBox en SkyDrive hebben er een serieuze concurrent bij. Er zijn applicaties voor Windows, Mac en Android. iPhone en iPad apps volgen nog.

Deel dit artikel: 

Reacties

En de Google scanbot maar meelezen met je opgeslagen documenten, zoals ook met je Gmail en alle andere applicaties. En met Picasa hebben ze ook gelijk je foto er bij. Denk toch eerst eens twee keer na voor je je hele hebben en houden in handen geeft van deze privacyschenders. Google is (d)evil.

Hallo, Helemaal mee eens, Je documenten, foto's en andere belangrijke opslag was al niet meer veilig, maar als dit er is, weet je, dat je helemaal geen veiligheid en prive meer hebt. Je wordt op straat al in de gaten gehouden en ook hier. Ze weten tegenwoordig precies waar je bent en met je documenten nu ook. Bah, wat zitten we op een nare wereld. Als figuren als Hitler e.d. dit soort gegevens hebben, die overigens door dit soort praktijken als Google makkelijk op te vragen zijn, dan is het hek van de dam en hebben we allemaal spijt dat we hierop in zijn gegaan. Bedankt Google.

Het werkt. Spartaans, maar het werkt. Dat is alles wat je ervan kunt zeggen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_panje