Google instellen als standaard zoekmachine of startpagina in Microsoft Edge

In Microsofts nieuwe browser voor Windows 10, genaamd Edge, is Bing de standaard zoekmachine. Als je dit niet wilt en liever Google of een andere zoekmachine in Microsoft Edge hebt dan kun je dat op de volgende manier doen. Ook kun je Google of andere website als startpagina instellen in Edge.

Google instellen als standaardzoekmachine in Microsoft Edge
1. Open Microsoft Edge

2. Ga (in Edge) naar https://www.google.nl

3. Klik rechtboven in Edge op het driepuntjes-menu en ga naar Instellingen

4. Scroll naar beneden en klik onder de kop Geavanceerde instellingen op de knop Geavanceerde instellingen weergeven

5. Scroll naar beneden en klik onder de kop Zoeken in de adresbalk met op Wijzigen

6. Terwijl je google.nl dus nog open hebt staan, selecteer je in de lijst Google zoeken (gedetecteerd) en klik je op de knop Als standaard instellen

Nu is Google je standaard zoekmachine in het zoekvak (de adresbalk) van Microsoft Edge.

Voor andere zoekmachines gelden de bovenstaande instructies ook, alleen moet je naar hun website gaan:
DuckDuckGo
Qrobe
Startpage

Google als startpagina instellen in Microsoft Edge
Je kunt natuurlijk ook Google als startpagina instellen in Microsoft Edge.

1. Ga naar driepuntjes-menu in Edge en dan naar Instellingen.

2. Kies onder de kop Openen met voor Specifieke pagina of pagina's en dan voor Aangepast

3. Klik op het kruisje achter about:start om deze startpagina weg te halen

4. Vul https://www.google.nl in bij Een webadres invoeren en klik op het plusje

Nu is Google je startpagina in Edge.

Deel dit artikel: 

Reacties

fijn

Goedemorgen Goedemiddag Goedenavond .

Sorry dat ik over iets anders begin , maar ik heb Google Chrome gedownload en geinstalleerd en als ik die open krijg ik te lezen : New Tab .

Mijn vraag aan u is : hoe kan ik dat instellen zodat er Nieuw Tabblad komt te staan ??

Graag uw hulp alstublieft .

Google + Edge + W10 = hetzelfde als wonen in een huis zonder dak...

Jij gebruikt zeker Linux!

Of Apple met z'n gesloten systeem, waar achter elke dienst 'kassa' staat.

Geen van beide :-)

Ik vind dat de redactie een beetje tekort wordt gedaan. In het rechter kader onder 'soortgelijke artikelen' staat bovenaan duidelijk aangegeven 'Alternatieven voor Google zoeken die wel je privacy waarborgen'.
Van vooringenomenheid lijkt mij hier geen sprake. De redactie wijst vaak genoeg op het privacyaspect bij Google's diensten, bijv. bij Google Chrome op 'Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, door de soms verregaande data-verzameling door Google.' Dat de massa de voorkeur geeft aan Google's diensten ligt niet aan de redactie. Er zijn genoeg aternatieve diensten, volgens mij zijn die hier al wel eens besproken. Ik las onlangs nog een mooie uitspraak 'Ik heb niets te verbergen maar dat hoeft Google niet te weten.'

Ik ben het met Merel eens vwb de tip om juist "Google" in te stellen Microsoft Edge een beetje te. De verdediging dat er ook andere zoekmachines worden genoemd is dan flauw als je kritiek krijgt. Wellicht zou Gratissoftwaresite de titel beter "Een andere standaard zoekmachine of startpagina in Microsoft Edge instellen" kunnen noemen. Dan stel je je tenminste neutraal op. En wees je bewust van het feit dat Google niet de beste verwijzingen als eerste weergeeft, maar die waar een belanghebbende partij voor betaald heeft om als een van de eerste te worden getoond. Kortom het is zeker niet de beste zoekmachine, omdat de antwoorden op de vraag gemanipuleerd worden (voor het grote geld).

Voor 90% van de mensen is zoeken synoniem met 'Googelen'. Vandaar deze insteek voor een praktische tip. Alternatieven worden ook gegeven in het artikel en het blokje soortgelijke artikelen rechts biedt ook privacy-beschouwingen over Google. Voor elk wat wils...

met dank aan de redactie verwijs ik naar http://www.gratissoftware... , gestart op 13 juni 2013, en dan m.n. de delen http://www.gratissoftware... en zeker ook nog http://www.gratissoftware...

Googelen als werkwoord is met een kleine g een werkwoord, Google zou de redactie dus kunnen complimenteren voor het gebruik van het woord Googelen (dus met hoofdletter g)
met dank aan wikipedia :
Googelen is volgens de Dikke van Dale het zoeken naar informatie op Internet. De werkwoorden worden met een kleine letter g geschreven. Het Amerikaanse bedrijf Google is het echter niet eens met deze uitleg en stelt dat het alleen kan met gebruik van de zoekmachine Google. Omdat Google de meestgebruikte zoekmachine is, wordt googelen sterk gerelateerd aan Google, waar het werkwoord zijn herkomst aan dankt.

"Het is belangrijk dat we ons merk beschermen. Als mensen spreken over googelen willen we zeker weten dat ze bedoelen zoeken met Google en niet met een andere zoekmachine", zei merkrechtadvocaat Rose Hagan van Google op 15 augustus 2006.

https://nl.wikipedia.org/...

buitengewoon interessant !
Who cares, google.

gebruik startpage naar volle tevredenheid.startpage zoekt ook in google, maar dan anoniem.

De letters zijn ook niet zo scherp.

Edge is wel snel maar zonder reclame blocker gewoon waardeloos te noemen.
Gewoon Firefox gebruiken en je bent van alle gemakken voorzien :)
Google is overigens de beste zoekmachine daarom gebruiken de meeste mensen hem ook.

Waarom zou iemand Google als standaard (-zoekmachine of -pagina) kiezen of zelfs als TIP aanbieden ??? Enige schijn dat deze tip gesponsord lijkt te zijn is niet vreemd want ja de kachel moet toch branden, ondanks het http://www.gratissoftware...

Ten eerste: deze tip is niet gesponsord, wij doen niet aan gesponsorde posts, zoals we wel eens uitgelegd hebben. En anders zouden we dat heus wel vermelden.
Ten tweede: de overgrote meerderheid van de Nederlanders gebruikt echt Google als zoekmachine (en 74% van onze bezoekers), dus dit is gewoon een relevante tip voor Edge - waarbij het ons opviel dat je niet echt simpel Bing kunt vervangen door een andere zoekmachine.
Ten derde: als je het artikel wat nauwkeuriger leest zie je dat we ook DuckDuckGo, Qrobe en Startpage expliciet noemen.

OK, jij je zin, die reactie was te verwachten maar waarom staat in het rechter kader dan Soortgelijke artikelen Alternatieven voor Google zoeken die wel je privacy waarborgen maar bijvoorbeeld ASC 9 staat rechts Nieuws en tips http://www.gratissoftware..., maar vrijheid blijheid

Van oudsher bestaat GratisSoftware.nl technisch gezien uit twee delen: GS.nl en GS.nl/downloads die beide hun eigen database en content management systeem hebben. Door deze scheiding is bij stukken op GS.nl (dit artikel) een blokje soortgelijke artikelen te zien en bij stukken op GS.nl/downloads (over ASC 9 dus) een blokje Nieuws en Tips. Technisch kan dat niet anders. Maar wat zou je graag zien bij ASC 9? Want dat is me niet helemaal duidelijk.
Verder is mijn persoonlijke mening dat Google wel de beste zoekmachine heeft (in ieder geval - helaas - beter dan DuckDuckGo), maar op het gebied van privacy moet je dan inleveren. ASC is meestal een prima en zeer uitgebreid programma dat echter soms uit de bocht vliegt. Het roept ook zeer wisselende reacties op.

Wie Google als zoekmachine gebruikt, weet niet beter.
DuckDuckGo en Startpage/ IxQuick presteren voor 95% van de zoekopdrachten voldoende.

De redactie schrijft: "Ten tweede: de overgrote meerderheid van de Nederlanders gebruikt echt Google als zoekmachine (en 74% van onze bezoekers), dus dit is gewoon een relevante tip voor Edge"
Daaruit mag je concluderen, dat 26% van de bezoekers hard stelling tegen Google neemt. Volgens de norm van GS zou deze grootste privacy-dief van NL een "Schoon"-stempel verdienen. Bah-bah :-(

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gr_ekenland