Peiling: Maak jij met je telefoon (of laptop of tablet) wel eens gebruik van openbare wifi-netwerken zonder beveiliging?

Een lek in miljoenen Samsung Galaxy's S4, S5 en S6 kan ervoor zorgen dat de telefoons op een openbaar, onbeveiligd wifi-netwerk gehackt worden. Het probleem lijkt zich vooral in de Verenigde Staten voor te doen - Nederlandse gebruikers hebben wellicht de beveiligingsupdate van Samsung al binnen.

Toch is dit een waarschuwing om uit te kijken met de vele onbeveiligde wifi-verbindingen en hotspots op vakantie en bij veel bedrijven en instellingen. Via die onbeveiligde verbindingen kunnen kwaadwillenden vaak heel gemakkelijk gegevens van je stelen of andere ongein uithalen. Onze vraag is:

Maak jij met je telefoon (of laptop of tablet) wel eens gebruik van openbare wifi-netwerken zonder beveiliging (waar geen wachtwoord voor nodig is)?

Deel dit artikel: 

Reacties

Nee nog niet!

Werk weleens op HOTSPOTS van KPN, maar dan wel met een VPN-verbinding

Ik vermijd openbare wifi netwerken, maar soms gebruik ik het via de vpn app Tunnelbear (op Android)

Ik gebruik Avast Mobile Security op onze Smartphones.
en doe geen belangrijke dingen op een openbare WiFi.

Ik maak overal verbinding mee als er gratis internet is want ik heb een iPhone en dus is het veilig.

@ freek , dus Apple is veilig ? leuke berichtje voor je op https://www.security.nl/p...

Nee, dat is mij wat te riskant.

Ik gebruik op al onze smartphones Norton Mobile Security

Sinds Google met zijn stomme Google Play Services eist dat je deze app ingeschakeld hebt, waarmee je toestemt in 80 machtigingen gebruik ik hiervoor geen Android toestellen meer maar Windows Phone.
Wanneer gaat er wat gebeuren aan deze machtsmisbruik door Google?!

De telefoons die genoemd worden zijn Android telefoons. Blijkbaar heb ik, als Windows Phone user, hier geen last van voorlopig. Of wel, maar de lek is nog niet gevonden :P

Klopt, maar sowieso is het niet handig om op onbeveiligde wifi-netwerken vertrouwelijke gegevens te verzenden, die kunnen dan altijd onderschept worden. Geldt dus voor alle telefoons en laptops en tablets. Alleen bij Samsungs kunnen er dingen geïnstalleerd door kwaadwillenden via een lek in een standaard meegeleverde toetsenbord app.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frank_ijk