Proefversie Firefox OS als launcher in Android uit te proberen

Mozilla heeft een proefversie van Firefox OS - het mobiele besturingssysteem - vrijgegeven voor Android. De Firefox OS 2.5 Developer Preview is, zoals de naam al zegt, voor ontwikkelaars bedoeld, maar andere nieuwsgierigen kunnen zo ook een inkijkje in de keuken van Firefox OS krijgen.

Firefox OS is een webgebaseerd alternatief mobiel besturingssysteem dat met name in Zuid-Amerika en andere Europese landen nog wel op goedkopere telefoons te vinden is. Firefox OS moet een concurrent van Android worden, maar de weg is nog lang voor Mozilla om dit ambitieuze doel ook maar eens te benaderen.

De developer preview van de Firefox OS 2.5 die gisteren is uitgebracht is een app voor Android, zodat je Firefox OS kunt ervaren en uitproberen op je Android smartphone. Firefox OS wordt dan een alternatieve launcher op je Android-telefoon, met de eigen Firefox OS apps op het beginscherm. Maar Android-apps kun je ook blijven gebruiken. Je kunt ook weer wisselen van launcher en Firefox OS inwisselen voor je gewone schil over Android. Of Firefox OS weer verwijderen natuurlijk.

Om Firefox OS Developer Preview uit te proberen op je Android-telefoon moet je de apk downloaden en in de beveiligingsinstellingen van je telefoon toestaan dat apps uit andere bron geïnstalleerd kunnen worden. (en vergeet niet dit daarna weer uit te schakelen!).

Daarna kun je de Firefox OS launcher op je Android telefoon uitproberen en ervaren hoe het is om een Firefox OS telefoon te hebben.

Download Firefox OS Developer Preview voor Android (voor gevorderden!)
klik op Get the Android app

Lees hier op welke telefoons Firefox OS als native besturingssysteem beschikbaar is

Deel dit artikel: 

Reacties

gaat traag open. op schokken met samsung galaxy s3 mini

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spanj_