Peiling: Wat is jouw favoriete fotobewerker?

Er zijn tientallen, zo niet honderden, fotobewerkingsprogramma's. PhotoShop is het bekendste, maar er zijn veel meer gratis en betaalde programma's en apps voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Ook zijn er online editors.

Onze vraag is:
Wat is jouw favoriete fotobewerkingsprogramma?

En in de reacties horen we graag waarom jij juist dit fotobewerkingsprogramma gebruikt!

Download gratis fotobewerkingsprogramma's

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruik al jaren PhotoFiltre Studio X. Er is ook een gratis versie. Heel gemakkelijk in gebruik en er is werkelijk alles op het gebied van fotobewerking mee te doen. Ik snap niet waarom het niet in de lijst staat, maar ja, misschien wordt die dan tge lang....

Corel Paint x8

Voor jpeg gebruik ik faststone
En voor Raw Adobe lightroom

PhotoScape.

Zonder enige twijfel Lightzone! Eentje dat (nog) niet in de lijst voorkomt! Open source en volledig gratis. Werkt niet met lagen zoals alle andere conventionele programma's maar met zones (vandaar de naam). Aan die zones die vrij te bepalen/tekenen zijn, pas je naar keuze alle filters toe. Lightzone werkt heel intuïtief en is gemakkelijk aan te leren. Voor wie een duwtje in de rug nodig heeft, bestaan er tal van tutorials en Youtube filmpjes. Link van de site: http://lightzoneproject.org
Na een "verplichte" registratie krijg je een e-mail met deze linken.
Voor Windows en Mac:
https://spideroak.com/bro...
Voor Linux distributie naar keuze:
https://software.opensuse...
Voor meer informatie/probleemoplossing via de fora is het registreren zeker aan te bevelen natuurlijk!
Veel plezier met Lightzone...

Tip: nog vergeten te vermelden dat Lightzone in het Nederlands is wanneer de landencode van het besturingssysteem ingesteld staat op Nederland en niet op België (Nederlands) want dan blijft Lightzone Engelstalig!

Ik ga het eens proberen. Net geinstalleerd, heeft een gewenning maar ik geef het een kans.

Zeer interessant en uitgebreid programma, dus bedankt voor de tip; dat vergt nadere studie. In Linux Mint zonder registratie binnen te halen via Synaptic Pakketbeheer.

Voor Linux Mint 19.0 LTS = Ubuntu 18.04 LTS (nog) niet verkrijgbaar. In Linux Mint Cinnamon 17.2 getest. Flinke hoeveelheid filters aanwezig. Ik mis zo iets simpels als een tekst toevoegen, dus dit programma is zeer goed in filters, maar nog niet een volledige fotobewerker, naar mijn idee.

Lightzone is inderdaad gespecialiseerd in fotobewerking! Voor simpele dingen als tekst toevoegen kan je terecht in eender welk ander (open bron) beeldbewerkingsprogramma. Zo zijn er dertien in een dozijn... Zelfs fontwork van Libreoffice Draw is hiervoor geschikt!

Het liefste gebruik ik Corel PaintShop Pro en Adobe Photoshop en daarnaast IrfanView wat ik eigenlijk niet echt een fotobewerker vind maar meer een viewer en converteerder.

Gebruik Paintshop Pro al sinds de middeleeuwen, ben er aan gewend ;)

Maar om snel foto's te bekijken gebruik ik (de naam zegt het al) FastStone Image Viewer of IrfanView...

Adobe Photo de Luxe op mijn XP PC. Wat er daarna verscheen van Adobe is rommel vergeleken bij dit programma.

@ jdb:
Daar komt nog bij dat er in een handomdraai een leuke html-pagina gemaakt kan worden voor je website. Dat mis ik nog steeds bij andere wat eenvoudige fotoprogramma's. Of heeft er iemand een tip? Daarom gebruik ik daarvoor tenslotte nog steeds Picasa. Voor raw gebruik in dxo-optics pro.

Picasa blijft mijn favoriet. Hoe jammer dat Google hiermee is gestopt. Zou ervoor willen betalen als een andere partij de ontwikkeling en ondersteuning zou voortzetten.
Er zijn genoeg fotobewerkingsprogramma's maar niet zo snel en simpel als Picasa. En goede beheerprogramma's zijn er überhaupt niet die de snelheid en eenvoud van Picasa hebben.

Affinity photo is goedkoop en een serieuze concurrent voor Adobe op veel vlakken beter dan Photoshop

Is nu toegevoegd aan de lijst

Jammer dat je maar een(1) programma kan kiezen, een volgorde van 3 ofzo zou beter zijn. PE gebruik ik om foto's te verbeteren, IrfanView voor weer andere zaken, minder ingrijpend. Dus graag een andere manier om een keuze te maken, max 3 vinkjes oid.

Faststone, voor de meeste dagelijkse dingen zoals een foto verbeteren enz een geweldig programma, onder de rechtse muisknop gaat een wereld open.
RawTherapee als er veel gered moet worden, maar dat gebruik ik maar zelden.
Voor foto bewerking, wat we in de volksmond fotoshoppen noemen gebruik ik photoshop Elements 11 wat ik kreeg bij mijn Bamboo.

mee eens, Faststone is een geweldig programma als viewer en 100% inzoomen om foto's (RAW) te beoordelen en selecteren en daarnaast the batch conversie is ook erg praktisch. Een pluim voor dit gratis programma! Daarnaast gebruik ik PS en Canon DPS voor mijn RAW files.

FastStone is idd een prachtige prog, aanpassen curven met behulp van een histogram gebruik ik heel vaak Verder is het aanpassen van de hooglichten subliem met deze software

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duitsla_d