Spybot Anti-Beacon

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (20 stemmen)
Actueel: 

6 december 2016
Na een jaar is er weer eens een nieuwe versie van Spybot Anti-Beacon verschenen. Versie 1.6 van de privacy-applicatie voor Windows blokkeert meer hosts en immuniseert tegen telemetrie (dataverzameling) van Microsoft. Ook wordt een foutje opgelost.

Beschrijving: 

Windows 10 is over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is wel veel kritiek. Spybot Anti-Beacon, van de makers van Spybot S&D, maakt het mogelijk om je privacy onder Windows 10 met één klik te verbeteren. Ook de privacy van Windows 7 en 8.1 kun je optimaliseren met Spybot.

Spybot Anti-Beacon kan met één klik je pc immuniseren voor diverse privacy-bedreigingen. Telemetrie (verzamelen gegevens), Wifi Sense (delen van je wif-wachtwoord), je persoonlijke advertentie-ID en de P2P-instellingen voor Windows Update (waarbij jouw pc updates aan andere gebruikers levert) zijn allemaal uit te schakelen.

Als je de knop Show Options kiest kun je vinkjes weghalen bij specifieke die je niet wilt immuniseren. Klik Immunize en je pc wordt beschermd. Onder tabblad Optional kun je ook nog web search, OneDrive en Cortana in toom houden.

Categorie: 
Privacy
Versienummer: 
1.6
Laatst gewijzigd: 
6 december 2016
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Engels
Installatie: 
100% schoon

Rechtsklik op het gedownloade installatie-bestand van Spybot Anti-Beacon en kies voor 'Als administrator uitvoeren'. Dit voorkomt permissie problemen.

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Spybot Anti-Beacon is bij mij door MS gedeïnstalleerd tijdens update KB4013214 (Privacy instellingen verplichte update voor Windows 10 Makers update). In de Makersupdate wordt aan de privacy instellingen gesleuteld. Lees: er worden meer gegevens binnengehaald door MS.

Heel gemakkelijk, Spybot Anti-Beacon kan je met één klik je pc immuniseren voor diverse privacy-bedreigingen.
Maar hoe kan ik met één klik de oorspronkelijke instellingen weer terug zetten ?

Met de undo optie?

Qihu 360 Total Security Essential geeft "Trojaner-Warnung".

Redactie, dit progje is óók geschikt voor privacygevoelige Windows 7 & 8 fetisjisten, zoals Tron een paar dagen geleden ook al schreef. Pas het artikel én de heading in het weekoverzicht aan, voor de volledigheid van informatie ajb.

"Spybot Anti-Beacon is a standalone tool which was designed to block and stop the various tracking (telemetry) issues present in Windows 10.
>> "It has since been modified to block similar tracking functionality in Windows 7, Windows 8 and Windows 8.1 operating systems" <<

Bedankt voor de melding. Tekst is aangepast.

Ben ik te min, omdat ik geen win-10 wil?

De site van Spybot anti beacon ligt er nu helemaal uit
"Database error. The database has encountered a problem."

Handig proggie!!! EN ZEKER OOK VOOR DE WIN 7 EN 8.1 GEBRUIKERS!!!! MSoft doet namelijk aantal windows 10 Phone home /telemetry updates nu ook in windows 7/8.1..!!

Panda antivirus heeft Spybot Anti-Beacon 1.4 in quarantaine geplaatst.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
engela_d