Reageren

Pegasus Mail

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Pegasus Mail is een van de oudste nog bestaande mailprogramma's. De ontwikkeling ervan begon al in de prehistorie van het internet: in 1990. Voor de opkomst van Outlook (Express) was Pegasus Mail ook een van de meestgebruikte mailclients. Nu is dit veelzijdige programma ten onrechte wat in de vergetelheid geraakt.

Pegasus Mail is nog altijd het veiligste mailprogramma dat er bestaat: het is niet gevoelig voor virussen, voert geen scripts uit, opent geen potentieel gevaarlijke bijlagen en is uitgerust met phishing detectie.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Ook geeft Pegasus Mail geen 'lazy HTML' weer (d.w.z.: het programma downloadt geen afbeeldingen van internet), zodat spammers niet weten dat je hun spam hebt ontvangen. Wel bestaat de optie om deze plaatjes in vertrouwde mail door een druk op de knop weer te geven (in nieuwsbrieven bijvoorbeeld).

Pegasus Mail is beroemd om zijn uitgebreide filters, distributielijsten voor het versturen van nieuwsbrieven en de mogelijkheden om mail te blokkeren en headers te bekijken op de server (server side filtering). Ook heeft Pegasus Mail tegenwoordig een Bayesiaans spamfilter tot zijn beschikking. Verder heeft het programma nog veel meer opties (waarin je je wel even moet verdiepen, want sommige functies zitten wat verborgen).

Al met al is Pegasus Mail een van de uitgebreidste en veiligste mailprogramma's die er bestaan. Door het wat aparte uiterlijk en de overdaad aan functies is het programma soms wel even wennen. Gevorderde gebruikers zullen echter alles vinden wat zij wensen.

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
neder_and