Reageren

EssentialPIM Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

EssentialPIM Free is uitgebreide agenda- en mailsoftware (Personal Information Manager = PIM) die de beschikking heeft over de volgende functies: agenda, taken, notities, contacten, wachtwoorden en e-mail. De gratis versie heeft wel diverse beperkingen.

Met EssentialPIM Free kun je bovendien makkelijk informatie importeren uit Outlook en Google Calendar.

Vanaf versie 3.0 is er een mail-module toegevoegd aan EssentialPIM Free, zodat je nu ook kunt mailen via pop3 en imap met het programma. Handig is dat er ook losse apps van EssentialPIM zijn voor Android en iOS, zodat je altijd kunt synchroniseren met je telefoon of tablet.

EssentialPIM Free is een prima mail- en agenda-programma als je niet heel veeleisend bent. Als je ook behoefte hebt aan synchronisatie met Outlook, Google Calendar en iCloud of aan encryptie- en backup-mogelijkheden dan is de gratis versie te beperkt (lees hier de verschillen met de Pro-versie). Je kunt wel onbeperkt mail-accounts toevoegen.

Hoe een mail account toevoegen in EssentialPIM Free

Een mail-account toevoegen kan trouwens in de gratis versie alleen via Bestand | Nieuw | Account toevoegen en dan kiezen voor IMAP/POP3 e-mail account (want de andere opties zijn voorbehouden aan de betaalde versie)!

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieke_land