Reageren

Gnumeric

Geschikt voor: 
Voor Windows en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (131 stemmen)
Actueel: 

13 maart 2017
Gnumeric 1.12.33 voor Linux is verschenen. Voor Windows wordt Gnumeric niet meer ontwikkeld. De laatste versie van Gnumeric voor Windows (1.12.17) is nog wel te downloaden.

Beschrijving: 

Gnumeric is een spreadsheet-programma dat oorspronkelijk alleen voor Linux te verkrijgen was. Dit broertje van tekstverwerker AbiWord is nu echter ook voor Windows te downloaden. Gnumeric is complete spreadsheet-software die een prima vervanger van Microsoft Excel is.

Als u niet een volledig kantoorpakket wilt downloaden dan is Gnumeric een prima, losstaand rekenblad-programma. Gnumeric kan alle normale spreadsheet-bewerkingen uitvoeren waar Microsoft Excel over beschikt - en meer. Ook heeft Gnumeric de mogelijkheid om meer dan 256 kolommen te gebruiken.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De makers gaan er prat op dat Gnumeric heel accuraat is bij statistische analyses - zelfs beter dan Excel. Verder blijft Gnumeric snel bij hele grote bestanden. Gnumeric kan uit de voeten met spreadsheets van Microsoft Excel en OpenOffice en is in het Nederlands vertaald.

Categorie: 
Office
Versienummer: 
1.12.33
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Vanaf augustus 2014 wordt de Windows-versie niet meer officieel ondersteund door Gnumeric omdat er teveel crashes optraden door fouten in het GTK-framework, waar Gnumeric gebruik van maakt. De laatste nog te downloaden Windows-variant is 1.12.17.

Download Gnumeric 1.12.17 voor Windows via SoftPedia
(klik onderaan op Download)

Via Portable Apps is nog een portable versie van Gnumeric te downloaden.

Meer downloads: 

Download Gnumeric voor Linux
(het wordt aanbevolen om Gnumeric via de pakketbeheerder van uw distributie te downloaden)

Installatie: 
100% schoon
Hulp en ondersteuning: 
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fran_rijk