Reageren

Winamp

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (412 stemmen)
Beschrijving: 

Winamp is een van de bekendste mediaspelers die er bestaat. Niet ten onrechte, want deze gebruikersvriendelijke en veelzijdige media player speelt bijna alle bestandsindelingen af. Met name de zeer uitgebreide audiospeler, met onder andere een jukebox, playlist editor en de mogelijkheid om internet radio te luisteren, spreekt tot de verbeelding. Maar Winamp is ook geschikt om videobestanden af te spelen.

Verder zijn er veel skins aan om het uiterlijk van de speler te veranderen en plugins om extra functionaliteit toe te voegen. De muziekbibliotheek van Winamp kan bovendien worden gesynchroniseerd met diverse mp3-spelers, zoals iPod en Creative.
 

Winamp

De gratis versie van Winamp heeft beperkte mogelijkheden om cd's te rippen en branden (alleen aac en wma, geen mp3). Al met al is Winamp een heel goede muziekspeler, die bovendien videobestanden kan afspelen. Nadeel is wel dat Winamp door de jaren heen steeds meer ons inziens onnodige functies en extraatjes heeft gekregen. Van de slanke muziekspeler die het ooit was is weinig meer over.

Per 20 december 2013 houdt Winamp op te bestaan

Categorie: 
Mediaspeler
Versienummer: 
5.666
Laatst gewijzigd: 
26 november 2013
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let goed op tijdens de installatie: bij de onnodige Winamp Agent en Winamp Remote, Winamp Toolbar, Winamp Search en eMusic kunt u beter de vinkjes weghalen! Ook kan het zijn dat u extra software via OpenCandy wordt aangeboden tijdens de installatie. Ook deze kunt u weigeren. Deze kun je weigeren door 'Ik ga niet akkoord' te selecteren bij door Winamp aanbevolen software

1. Haal het vinkje weg bij Winamp Agent

2. Haal de vinkjes weg bij Winamp Remote, Toolbar, Search en eMusic

Na de installatie, bij de eerste keer opstarten van Winamp kunt u kiezen welke audio- en video-bestanden u automatisch met Winamp wilt openen. Misschien wilt u liever alleen audio-bestanden automatisch met Winamp openen of helemaal niets, dan moet u vinkjes weghalen. U hoeft vervolgens geen e-mail-adres in te vullen en u kunt ook het vinkje weghalen bij anonieme gebruikersstatistieken verzenden.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_oorwegen