Reageren

Google Earth

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (667 stemmen)
Voor Windows en macOS
Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Actueel: 

2 augustus 2017
Voor iOS is Google Earth 9 verschenen. De app heeft dezelfde functionaliteit als de webversie van Earth die in april geïntroduceerd werd. Nieuw zijn Voyager waarmee je hoogtepunten uit geschiedenis, cultuur en natuur kunt bezoeken en bekijken, en Ik doe een gok (dobbelsteen-icoontje).

19 april 2017
Google Earth heeft nu ook een nieuwe online versie die je in je browser - voorlopig alleen in de Chrome - kunt gebruiken. Google Earth heeft hierin een nieuw uiterlijk en functies als Voyager, waarmee je hoogtepunten uit geschiedenis, cultuur, reizen en natuur kunt bezoeken en bekijken, en Ik doe een gok waarmee je naar een willekeurige plek op aarde gaat. Ga - met Chrome - naar Google Earth web.

Beschrijving: 

Google Earth is een geweldig programma om satellietbeelden mee te bekijken. Vlieg over de wereld en neem een kijkje in uw eigen achtertuin, of bekijk uw geboorteplaats vanuit de lucht. Ook kan Google Earth de sterrenhemel en de oceaanbodem verkennen. Verder zijn historische beelden beschikbaar.

Het programma werkt heel simpel: u krijgt satellietbeelden van de aarde op uw pc te zien (het begint met de aardbol), vervolgens typt u een plaats en een land in (bijvoorbeeld: Amsterdam, Netherlands). Google Earth zoekt deze plaats op en 'vliegt' erheen. Als het de plek gevonden heeft gaat het programma scherp stellen en ziet u de gewenste satellietbeelden. Inzoomen kan tot op het niveau van auto's ongeveer.

 U kunt ook de sterrenhemel bekijken met de ingebouwde Google Sky. Ga hiervoor naar Weergave | Op ondderzoek gaan en kies Aarde, Hemel, Mars of Maan. Een leuk extraatje is de flight simulator waarmee u over de aarde kunt vliegen. Deze zit onder het menu Extra | Vluchtsimulator openen.

Ook is er de mogelijkheid om de oceaanbodem te verkennen. Dit kunt u doen door in de linkerzijbalk van Google Earth onder de kop Lagen 'Oceaan' aan te vinken. Dan kunt u scheepswrakken, reizen van Jacques Cousteau en nog veel meer zien.

Verder kunt u 'tijdreizen' door oude beelden van een locatie te bekijken. Deze optie schakelt u in onder Weergave | Historische beeldmateriaal.

Ten slotte kunt u zelf een 'tour' opnemen door commentaar in te spreken bij een route die u via Google Earth aflegt. Een soort virtuele sight seeing dus.

Google Earth is een leuk speeltje om heel wat uren mee door te brengen. Een internetverbinding is wel nodig om de satellietbeelden mee op te halen.

Categorie: 
Satellietbeelden bekijken, Educatie
Versienummer: 
7.1.8.3606 (Windows en Mac) 9.0 (Android en iOS)
Laatst gewijzigd: 
2 augustus 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Klik op 'Akkoord gaan en downloaden' en vergeet niet eerst de vinkjes weg te halen bij 'Installeer Chrome' en 'Stel in als standaardbrowser' als u Chrome niet wilt.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemarke_