Reageren

Google Earth

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Google Earth is een programma om satellietbeelden mee te bekijken. Vlieg over de wereld en neem een kijkje in je eigen achtertuin, of bekijk je geboorteplaats vanuit de lucht. Ook kan Google Earth de sterrenhemel en de oceaanbodem verkennen. Verder zijn historische beelden beschikbaar.

Het programma werkt heel simpel: je krijgt satellietbeelden van de aarde op je pc te zien (het begint met de aardbol), vervolgens typ je een plaats en een land in (bijvoorbeeld: Amsterdam, Netherlands). Google Earth zoekt deze plaats op en 'vliegt' erheen. Als het de plek gevonden heeft gaat het programma scherp stellen en zie je de gewenste satellietbeelden. Inzoomen kan tot op het niveau van auto's ongeveer.

 Je kunt ook de sterrenhemel bekijken met de ingebouwde Google Sky. Ga hiervoor naar Weergave | Op ondderzoek gaan en kies Aarde, Hemel, Mars of Maan. Een leuk extraatje is de flight simulator waarmee je over de aarde kunt vliegen. Deze zit onder het menu Extra | Vluchtsimulator openen.

Ook is er de mogelijkheid om de oceaanbodem te verkennen. Dit kun je doen door in de linkerzijbalk van Google Earth onder de kop Lagen 'Oceaan' aan te vinken. Dan kun je scheepswrakken, reizen van Jacques Cousteau en nog veel meer zien.

Verder kun je 'tijdreizen' door oude beelden van een locatie te bekijken. Deze optie schakel je in onder Weergave | Historisch beeldmateriaal.

Ten slotte kun je zelf een 'tour' opnemen door commentaar in te spreken bij een route die je via Google Earth aflegt. Een soort virtuele sight seeing dus.

Google Earth is een leuk speeltje om heel wat uren mee door te brengen. Een internetverbinding is wel nodig om de satellietbeelden mee op te halen.

Behalve de desktop-applicatie voor Windows en Mac en de apps voor Android en iOS is er ook een webversie die je met je web browser (Chrome, Chromium-gebaseerde Edge, Firefox en Opera worden ondersteund) kunt bekijken.

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederla_d