Reageren

Spybot - Search & Destroy

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Spybot Search & Destroy is een oudgediende op het gebied van spywareverwijdering. Het programma verwijdert spyware en andere malware en heeft bovendien nog vele handige extra functies, zoals immunisatie van je browsers en werktuigen als opstartbeheer, shredder en rootkit scan. Wel voor gevorderden!

Met Spybot S&D kun je je pc handmatig scannen op de meest voorkomende spyware en adware (en ook een aantal trojans, dialers en keyloggers). Continue bescherming wordt niet geboden, behalve enige internetbescherming, dus een virusscanner blijft noodzakelijk. Het updaten moet in de gratis versie van Spybot Search & Destroy ook handmatig, dus voor een scan altijd even updaten.


Spybot S&D Start Center (klik voor groter)

Het Start Center van Spybot S&D biedt de mogelijkheid om het systeem te scannen, browsers te immunizeren en de malware-definities te updaten.

Onder de geavanceerde opties - te openen door rechts te klikken op het icoontje in de systeembalk - zitten enkele handige werktuigen:
- Startup Tools: beheer opstartende programma's, services, taken, processen, hosts-bestand, plugins en meer
- Rootkit Scan: verwijder rootkits

De eindconclusie is dat Spybot S&D een on demand scanner is die als second opinion kan dienen om je pc te scannen. De immunisatie van browsers en internetbescherming zijn handige extraatjes, maar of Spybot Search & Destroy zijn achterstand op de concurrentie heeft ingelopen is moeilijk te zeggen.

Een (oudere) test van PC Magazine is ronduit negatief over het vermogen van Spybot S&D om malware op te sporen: het programma detecteert slechts 32% van een sample. Ook de verwijdering is bedroevend volgens PC Magazine. Nieuwe tests van recenter datum zijn ons niet bekend.

Spybot S&D kan interessant zijn voor gevorderde gebruikers als aanvullende beveiliging. Voor beginnende gebruikers is de interface te onoverzichtelijk en heeft het programma weinig meerwaarde.

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederlan_