Reageren

KNMI

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (40 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
2.9.0
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Weer
Taal: 
Nederlands
Omschrijving software: 

Ook het KNMI heeft een eigen weer-app. Pas sinds oktober 2017, maar beter laat dan nooit. De KNMI app is overzichtelijk, accuraat en heeft geen advertenties. De KNMI app toont temperatuur, windsnelheid en -richting, een buienkaart, de weersverwachting voor de komende week en temperatuur-pluimen voor de komende twee weken.

Je kunt in de KNMI app meerdere plaatsen instellen waarvan jij het weer wilt weten. Ook je huidige locatie wordt automatisch meegenomen. Verder kun je onder Instellingen aangeven dat je op de hoogte wilt worden gebracht van weeralarmen (code geel, oranje of rood).

De buienradar-kaart toont de verwachte regen en als je op het groter-maken-icoontje linksonder op de kaart klikt (twee pijltjes) dan krijg je ook een nauwkeurige regenvoorspellingen per vijf minuten. Verder zijn er weersvoorspellingen voor de komende week en 'temperatuur- en regen-pluimen' (met de verwachte minimum- en maximum-temperatuur en regen) voor de komende veertien dagen.

De navigatie binnen de app zou iets beter kunnen (bijvoorbeeld als je bij de Instellingen of Waarschuwingen bent moet je weer op drie-streepjes-menu | Verwachtingen klikken om in het hoofdvenster terug te komen - dat is wat onhandig en verwarrend), maar wellicht verandert dat nog met een update.

De KNMI app is simpel, maar doeltreffend en biedt alleen de benodigde informatie zonder verdere poespas. Ook heeft de app geen reclame! En de voorspellingen - die voor Nederland, België en Luxemburg zijn - zijn beter dan sommige andere weer-apps omdat ze natuurlijk van het KNMI zelf zijn. Een aanrader wat ons betreft.

Voor België is er de vergelijkbare KMI - Het weer in België app.

Download

inst

Website producent: 
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_itsland