Reageren

KNMI

Info

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (53 stemmen)

Ons oordeel

Omschrijving software: 

Ook het KNMI heeft een eigen weer-app. Pas sinds oktober 2017, maar beter laat dan nooit. De KNMI app is overzichtelijk, accuraat en heeft geen advertenties. De KNMI app toont temperatuur, windsnelheid en -richting, een buienkaart, de weersverwachting voor de komende week en temperatuur-pluimen voor de komende twee weken.

Je kunt in de KNMI app meerdere plaatsen instellen waarvan jij het weer wilt weten. Ook je huidige locatie wordt automatisch meegenomen. Verder kun je onder Instellingen aangeven dat je op de hoogte wilt worden gebracht van weeralarmen (code geel, oranje of rood).

De neerslagradar-kaart toont de verwachte regen en ook nauwkeurige regenvoorspellingen voor de komende uren. Verder zijn er weersvoorspellingen voor de komende week en 'temperatuur- en regen-pluimen' (met de verwachte minimum- en maximum-temperatuur en regen) voor de komende veertien dagen. Ook toont de KNMI app de UV-index en tijdstippen van zonsopkomst en zonsondergang.

Het uiterlijk is in 2022 compleet op de schop genomen en de app heeft bovendien een dag- en nachtmodus gekregen.

De KNMI app is eenvoudig, maar doeltreffend en biedt alleen de benodigde informatie zonder verdere poespas. Ook heeft de app geen reclame! En de voorspellingen - die voor Nederland, België en Luxemburg zijn - zijn beter dan sommige andere weer-apps omdat ze natuurlijk van het KNMI zelf zijn. Een aanrader wat ons betreft.

Voor België is er de vergelijkbare KMI - Het weer in België app.

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Weer
Taal: 
Nederlands

inst

Website producent: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederlan_