Reageren

QtlMovie

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

QtlMovie is een eenvoudige en snelle open source dvd ripper en video conversie applicatie die dvd's en video's kan omzetten in mpg, mp4 en avi formaat, dat geschikt is om te bekijken op pc en laptop, iPad en iPhone en Android-toestellen. Daarnaast kan QtlMovie van filmpjes ook dvd's maken en branden, met ondertitels erbij. Extraatje is de mogelijkheid om ook batch conversies te doen.

QtlMovie is een dvd ripper die dvd's, maar ook videobestanden, kan converteren naar mpg, mp4 en avi. Er zijn presets voor iPad, iPhone en Android-toestellen (Samsung Galaxy is als voorbeeld genomen. Handig is dat u de kwaliteit (beeldformaat) kunt instellen voor oudere of nieuwere iPhones, iPads en Android-toestellen onder Preferences | iPad/iPhone/Android/AVI. Standaard staat dit laag ingesteld maar op nieuwe apparaten zult u een groter schermformaat willen kiezen. Handig dus als u uw dvd's ook onderweg op uw telefoon of tablet wilt bekijken. QtlMovie kan niet overweg met tegen kopiëren beveiligde dvd's.

Omgekeerd kan QtlMovie ook van videobestanden dvd's maken en branden. Met ondertitels: DVD, DVB, SRT, SSA/ASS, Teletekst en Closed Captions worden ondersteund door QtlMovie. Als output-formaat kunt u PAL of NTSC kiezen onder Preferences.

Handig extraatje is dat QtlMovie ook batch conversies (meerdere bestanden tegelijk) kan doen onder Tools | Switch to Batch Modus.

QtlMovie is open source en maakt gebruik van de volgende tools: FFmpeg, DVD Author, telxcc, CCExtractor, mkisofs en growisofs. De applicatie is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ngeland