Reageren

TunnelBear

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

TunnelBear is een applicatie die je internetverbinding beveiligt en anonimiseert. TunnelBear maakt een VPN-verbinding met zijn eigen proxy servers: leuk in beeld gebracht door een beer die een tunnel graaft. Dit zorgt er voor dat je veilig kunt internetten op open wifi-netwerken (hotspots) op vakantie of in openbare gelegenheden. Met TunnelBear krijg je ook een ander IP-adres.

TunnelBear biedt extra beveiliging en privacy en is vooral nuttig als je gaat internetten op openbare wifi-netwerken of hotspots. Je internetverbinding wordt versleuteld met een VPN (Virtual Private Network) connectie waardoor op open wifi-netwerken anderen niet je wachtwoorden of inloggegevens buit kunnen maken. Op de vaak niet of nauwelijks beveiligde wifi-netwerken op vakantie is dat een groot voordeel.

TunnelBear is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS. Als een van de weinige VPN apps is ook de iOS-versie van TunnelBear voor iPhone en iPad gratis. Beperking van de gratis variant is - sinds 2023 - een datalimiet van 2 GB per maand! Dit is niet heel veel, maar als je sporadisch met uw smartphone, tablet of laptop gebruik maakt van een openbaar wifi-netwerk dat je wilt beveiligen dan is TunnelBear een uitkomst.

TunnelBear is in 2018 overgenomen door McAfee. Het Canadese VPN-bedrijf stelt dat het als een onafhankelijk team blijft opereren binnen de Amerikaanse beveiligingsgigant McAfee (dat vorig jaar weer verzelfstandigd is na in 2010 te zijn overgenomen door Intel) en dat de losse TunnelBear producten blijven bestaan. Ook zou privacy een speerpunt blijven in TunnelBear.

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
neder_and