Reageren

Telegram Messenger

Info

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (41 stemmen)
Omschrijving software: 

Telegram is een alternatief voor WhatsApp. Telegram is open source en betoogt snel en veilig te zijn. En is beschikbaar voor desktop pc, mobiel, tablet en als webversie.

Als je Telegram start dan moet je je telefoonnummer opgeven. Daarna kun je met Telegram net als met WhatsApps berichtjes zenden en foto's, video's of documenten sturen. Ook heb je groepsgesprekken en kun je secret chats voeren waarbij de berichten versleuteld worden (en berichten automatisch vernietigd kunnen worden na een bepaalde tijd). Videobellen kan sinds 2020 en met groepen videobellen kan sinds 2021.

In 2014 presenteerde Telegram zich als veilig alternatief voor WhatsApp, maar tegenwoordig gaat WhatsApp beter om met privacy en beveiliging dan Telegram. WhatsApp gebruikt standaard end-to-end encryptie (versleuteling van begin tot einde) waardoor berichten alleen gelezen kunnen worden door de zender en de ontvanger. Berichten kunnen daardoor niet door derden afgeluisterd worden. Bij Telegram is dit anders. Als je Geheime chat niet aanzet heeft Telegram geen end-to-end encryptie en kunnen berichten onderschept worden! De standaardinstelling van Telegram is dus onveilig. Ook kunnen groepschats niet versleuteld worden en worden er vraagtekens geplaatst bij de veiligheid van de zelfontworpen encryptie-methode die Telegram gebruikt.

Lees hier waarom Telegram niet veiliger is dan WhatsApp en dat je voor de beste privacy Signal moet kiezen

Telegram is een uitgebreide chat-app met veel mogelijkheden. Net als met andere messengers ben je er natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel van je contacten ook Telegram gebruiken.

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Chat
Taal: 
Nederlands en Engels

inst

Website producent: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemar_en