Reageren

Clementine

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Clementine is een zeer uitgebreide open source muziekspeler die gebaseerd is op het onder Linux bekende Amarok. Clementine is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en kan zowel lokale als online muziek afspelen. Zo is er ondersteuning voor onder andere Spotify, Last.fm, SoundCloud en online opslagdiensten als DropBox, OneDrive en Google Drive. Ook muziek converteren is mogelijk met Clementine.

Clementine kan audio-cd's, muziek op je pc en externe harde schijf en online muziek afspelen en geeft informatie over artiesten en nummers. Natuurlijk kunnen ook albumhoezen opgehaald worden. Online diensten die ondersteund worden zijn onder andere:
Spotify, Last.fm, SomaFM, Magnatune, Jamendo, SKY.fm, JAZZRADIO.com, ROCKRADIO.com, Soundcloud, Icecast en Subsonic. Ook muziek op Google Drive, DropBox, OneDrive en Box accounts kan afgespeeld worden.

Verder kan Clementine podcasts ophalen, radiostreams afspelen, tags beheren, muziek converteren naar andere formaten en afspeellijsten importeren. Nadeel is dat het beheer van externe apparaten als iPod, MTP en USB alleen goed werkt onder Linux en macOS, maar niet onder Windows. Ook met iPhone en iPad kan Clementine niet goed overweg.

Clementine is een veelzijdige audiospeler die het vooral moet hebben van zijn uitgebreide ondersteuning van online muziekdiensten. Een aardig alternatief voor de bekende muziekspelers - dat bovendien op alle platformen draait. Ook is er een Android-app om Clementine op afstand te bedienen.

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
dene_arken