Reageren

Defraggler

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (464 stemmen)

Horizontal Tabs


Beschrijving: 

Defraggler is een handig defragmentatieprogramma van de makers van CCleaner. Door fragmentatie van harde schijven (HDD's) kan een pc merkbaar trager worden. Met Defraggler kunt u de hard disks van een computer weer defragmenteren. Defraggler doet dit zeer doeltreffend en is sneller in gebruik dan Windows Schijfdefragmentatie.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u Windows jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.

Defraggler is zo'n defragmentatieprogramma. Het is snel en efficiënt en kan bovendien niet alleen gehele harde schijven defragmenteren, maar ook afzonderlijke mappen en losse bestanden.

Handig is dat u Defraggler onder het menu Instellingen | Schema kunt instellen om dagelijks, wekelijks of maandelijks op een vast tijdstip automatisch een schijf te defragmenteren. Verder kan Defraggler een harde schijf controleren op fouten.

Als u geen HDD's heeft, maar SSD-schijven (solid state disks) dan kan Defraggler deze optimaliseren (TRIM). Als u probeert een SSD-schijf te defragmenteren krijgt u ook een waarschuwing (is onnodig en niet goed voor SSD's).

Defraggler is ook in het Nederlands vertaald.

SSD-schijven hoeven niet gedefragmenteerd te worden. Defragmentatie is alleen nodig voor HDD schijven!

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frank_ijk