Reageren

Outlook

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Outlook is de naam van de gratis webmaildienst van Microsoft (sinds 2013 de opvolger van Hotmail). Ook heeft Microsoft gratis Outlook-apps voor Windows (sinds 2023!), Android en iOS uitgebracht, die een geïntegreerde agenda hebben. Er is ook een desktop-programma Microsoft Outlook dat een onderdeel is van het betaalde Microsoft Office.

Webmaildienst Outlook (of Outlook.com) werkt nauw samen met andere diensten van Microsoft zoals OneDrive (online opslag), Personen en Agenda. Ook Skype is verbonden met Outlook.

In 1996 was Hotmail de eerste webmail service. Microsoft nam Hotmail in 1997 over en heeft het sindsdien achtereenvolgens omgedoopt tot MSN Hotmail, Windows Live Hotmail en sinds 2013 Outlook.

Outlook voor Windows app sinds 2023

September 2023 heeft Microsoft een vernieuwde Outlook-app voor Windows uitgebracht. Deze is voor consumenten en te downloaden via de Microsoft Store. Deze Outlook-app zal op termijn het geïntegreerde Mail en Agenda vervangen in Windows 10 en 11. De Outlook-app voor Windows verschilt wat betreft functionaliteit van de zakelijke Outlook die met Microsoft Office wordt meegeleverd.

In de Mail en Agenda app in Windows 10 en 11 kun je trouwens op de knop rechtsboven klikken om Het nieuwe Outlook aan te zetten.

Android en iOS

Ook voor Android en iOS heeft Microsoft begin 2015 een mail-app uitgebracht die Microsoft Outlook heet. Outlook is gebaseerd op de door Microsoft aangekochte apps Accompli en Sunrise. Outlook voor Android en iPhone en iPad beschikt over mail, agenda, adresboek (personen) en een handig onderdeel genaamd bestanden, waarmee je snel alle bijlagen uit je mail kunt bekijken.

Outlook kan overweg met Exchange-, Gmail-, Outlook.com-, Yahoo-, iCloud- en imap-accounts, pop wordt dus niet ondersteund. In je inbox kun je mail filteren op prioriteit, overige, ongelezen, met bestanden en meer.

Outlook voor Android en iOS is een mooie, zeer intuïtief werkende app, die wat ons betreft makkelijker werkt dan de standaard mail-apps in Android en iOS. De integratie van mail en agenda in één app is zeer handig.

Tip
Als je een Ziggo imap-account instelt in Outlook moet je onder Geavanceerde instellingen weergeven bij IMAP-server en SMTP-server ook de poortnummers invullen, anders werkt het niet! Dus imap.ziggo.nl:993 en smtp.ziggo.nl:587 (met dubbele punt voor het poort-nummer).

Welke Outlook?

Voor de duidelijkheid even alle Outlooks op een rijtje:

  • Microsoft Office Outlook is het desktop mailprogramma dat onderdeel is van het betaalde Microsoft Office
  • Outlook.com is de gratis webmaildienst, en opvolger van Hotmail, MSN en Live
  • Outlook is de gratis app voor Windows, Android en iOS
  • Outlook Express was het gratis mailprogramma in Windows XP, dat niet meer bestaat
  • Voor Windows 10 heet het standaard mailprogramma van Microsoft Mail en Agenda

Inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwi_serland