Download gratis virtuele machines van Windows bij Microsoft

Dit artikel is geactualiseerd op 4 september 2018

Gebruik je Linux, macOS of Windows op je pc dan kun je toch Windows 7, 8.1 of 10 uitproberen door virtueel Microsofts nieuwste besturingssystemen te draaien in bijvoorbeeld VirtualBox, VMWare, HyperV of Parallels. En dat kan gratis en legaal met de virtuele machines van Windows 7, 8.1 en 10 die Microsoft zelf aanbiedt.

Voor website-ontwikkelaars biedt Microsoft namelijk de mogelijkheid om gratis te testen of je website goed wordt weergegeven in Internet Explorer 8, 9, 10 en 11 en Edge. Hiertoe kun je virtuele machines downloaden van Windows 7 met IE 8, 9 en 10, Windows 8.1 met IE11 en Windows 10 met Edge. Maar ook voor gewone gebruikers is het natuurlijk leuk om een andere Windows-versie uit te proberen.

Je krijgt dus een specifieke browser met een hele Windows-versie er gratis bij in een virtuele machine (VM). Deze virtuele machines kun je downloaden bij Microsoft en gebruiken in het gratis VirtualBox, VMWare, HyperV, Parallels en meer.

Download gratis virtuele machines van Windows 7, 8.1 en 10

1. Kies als eerste het besturingsysteem dat je op je pc hebt (Windows, macOS of Linux) en vanwaaruit je de Windows virtuele machines wilt uitproberen
2. Daarna kun je je virtualisatiesoftware selecteren die je op je pc (of Mac) hebt staan
3. Als laatste kun je de virtuele machine van een Windows-versie naar keuze downloaden voor jouw virtualisatieplatform

Lees eerst goed de instructies die Microsoft onderaan de pagina geeft voordat je aan de slag gaat!

Deze virtuele machines zijn 90 dagen te gebruiken. Maar ondanks deze beperkingen zijn de virtuele machines handig om een Windows-versie of Internet Explorer/Edge-variant in uit te testen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Windows XP blijft nog beschermd door Microsoft tot juli 2015!? Zie hier:
http://news.cnet.com/8301...

OK, was vergeten te googelen: er wordt vanuit MS verwezen en reclame gemaakt voor Modern.ie. Zal dus wel snor zitten. Maar Whois verwees naar nog allerlei rare sitenamen van deze registrator.

De vraag is alleen of Modern.ie ook echt een site van Microsoft is en niet een Russisische crimineel die op deze manier uitgebreide software op uw PC plaatst.... Waarom is de site niet van Microsoft.com ????

Je geeft zelf gelukkig al het antwoord hieronder. Dit is een volkomen legitieme site van Microsoft zelf. Wij controleren alles vantevoren en zullen niet verwijzen naar louche of criminele sites...

Sorry, Ik weet inderdaad dat jullie een betrouwbare site zijn, die alles controleren en daarom nooit zullen verwijzen naar louche sites. Heb zojuist Win8 getest onder Win8 met VirtualBox. Werkt perfect.

Zitten er geen addertjes onder het gras? Ik ken Microsoft wel wat langer dan vandaag.

Nou, het zijn virtuele machines die je alleen vanuit virtualisatiesoftware zoals VirtualBox of VMWare kunt draaien. En verder gelden de beperkingen zoals aan het eind van het artikel genoemd, dat na 30-90 dagen de VM elk uur opnieuw opstart.

Kun je hier ook gebruik van maken met een Windos 7 laptop om W8 uit te proberen?

Ja.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
fran_rijk