Hoe lang wil jij updates voor je smartphone ontvangen?

De Consumentenbond heeft afgeraden om nog een Samsung Galaxy S7 telefoon te kopen omdat er geen garanties zijn dat deze na maart 2018 nog updates krijgt. Dan zou je dus een onveilige telefoon hebben (een probleem dat bij veel Android-telefoons speelt). Samsung garandeert twee jaar updates. Te weinig vindt de Consumentenbond. iPhones van Apple krijgen vier tot vijf jaar updates. Windows Phones variëren. Terwijl desktop-besturingssystemen als Windows en Mac vaak wel zeven tot tien jaar updates krijgen.

Onze vraag is:
Hoe lang vind jij dat een smartphone - redelijkerwijs - updates moet krijgen?

En in de reacties horen we graag of jij updates voor telefoons belangrijk vindt en waarom jij de door jou gekozen termijn redelijk vindt!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik vind 5 jaar redelijk.
Zoals nu bij mijn HTC one m7 na 2 jaar geen grote updates meer vind ik te kort. Na 2 jaar werken programma's zoals blincfeet en de standaard HTC internet niet meer, zoek maar een ander programma! Dat kan echt niet. Het toestel heb ik nu 5 jaar en werkt eigenlijk nog prima maar steeds meer HTC software stopt ermee, wordt niet meer geüpdated, koop maar een nieuw toestel, maar dat wordt dus absoluut géén HTC meer.

zolang de telefoon mee gaat

Updates zouden levenslang voor een toestel moeten zijn.

Minimaal 5 jaar

Ik gebruik geen smartphone. Heb nog een Nokia N 96, waar ´´Jezus´´ nog mee heeft gebeld, hahaha... Nee serieus! Een Smartphone hoef ik niet, hoor. Niks voor mij dat neurotische ge-flipper met die handjes over dat schermpje en overal maar kijken of en zo ja WIE er berichtjes heeft gestuurd. Een ´´ziekte´´ vind ik het, maar dat is mijn persoonlijke mening. Nee hoor! Voor onderweg alleen dus die oude Nokia 3G telefoon en alleen als het noodzakelijk is dat ik moet bellen, of gebeld moet worden. Verder vind ik ´t wel best!

Tja, begrijp ik best. Mijn moeder van 81 wil ook geen updates voor haar Nokia. Ze gebruikt toch altijd haar vaste telefoon.

Ja, haha, maar ik ben slechts 60 jaar, hoor. Echter; het is een keuze van mij om niet met dat nerveuze ge-etter op die schermpjes mee te doen. Laat ik aan de jeugd over. Daar past het bij, vind ik. Ben blij dat ik niet ´´mobiel verslaafd´´ ben. Ik gebruik ´m incidenteel en verder communiceer ik face to face (mijn favoriet!) per email of gewoon per dect huistelefoon. Dat vind ik genoeg. Maar nogmaals; zo maakt iedereen zijn of haar keuzes...

Ik ben ook geen youngster en heb toch een Android smartphone. Al dat nerveuze gedoe gaat ook aan mij voorbij. Bellen en smssen doe ik natuurlijk. En ook bankzaken, gps, af en toe (!) een mailtje beantwoorden en nog wat dingetjes links en rechts die je met een "dumbphome" niet kan doen. Voor de veiligheid (van o.a. bankzaken) moet je dan wel updaten. En gaat daar nu net deze peiling toch over , niet waar? ;)

Ik begrijp het, John. Ja okay; beetje off topic. Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor dat je zo´n toestelletje gebruikt. Ik gun jou en iedereen natuurlijk het plezier en gemak van zo´n apparaat en uiteraard bepaal je zelf je overwegingen om ervan gebruik te maken en in welke mate dat dan toepast. Ik ben ook niet voor een verbod ervan, of zo.

Maar gaf en passant slechts aan dat ik, vooral de jeugd, totaal niet begrijp, dat ze overal in de bus, in de trein en voor de verkeerslichten maar continue op die schermpjes zitten te koekeloeren.

Ik laat mijn Nokia N 96 gewoon lekker in de binnenzak van mijn winterjas zitten en bezit dat ding met een pre paid kaart (die meer dan 1 jaar meegaat, zo weinig bel ik ermee) voor ´´nood´´ bij mij. Is een ´´krijgertje´´. Maar die jongeren horen en zien NIKS meer! Alleen maar pielen op die schermpjes en daardoor kunnen de grootste ongelukken ontstaan.

De cijfers wijzen het helaas hard uit! Onlangs nog op televisie vernomen. Dus iedereen zijn plezier ervan, uiteraard, maar ik doe wel een beroep op verstandig gebruik ervan. En in de auto, geef ik Koos Spee gelijk in, hij zei; dat ding in de kofferbak, of uit!

Misschien is mijn eerdere term ´´ziekte´´ wat tekort door de bocht, maar een rage dat een klein beetje, vind ik, uit de hand is gaan lopen, is het wel. Maar goed... genoeg off topic, want inderdaad; het ging over updates voor die apparaten, dus ´´back track´´.

had ik ook tot vorige week,
Na 1 x te vaak, tja dat moet met je smartphone of je pc ben ik overstag maar wel de goedkoopste mogelijkheid.

Ik koop daarom altijd een goedkope Samsung zoals ik die nu ook heb, de Galaxy J3 2016.
Heeft hetzelfde praktische nut als een iPhone X van 1.159 euro.
Of er wel of geen randje om zit interesseert toch niemand een r...
Maar twee jaar ondersteuning is te kort. De Europese Unie, die zich overal mee meent te moeten bemoeien, zou hier ook eens wat actiever kunnen worden.

Zo-even gelezen dat Samsung in maart 2018 met updates voor die telefoon stopt. Schande trouwens.

Ook gelezen op Security.nl.
Maar ik gebruik de telefoon toch alleen maar om te bellen/gebeld te worden, SMS en WhatsApp. Voor internetbankieren en contactloos betalen nooit, de RFC chip staat uit.
Ik heb alleen maar een belbundel en Ziggo Hotspot alleen voor WhatsApp.
Wat kan je dan gebeuren ook zonder updates, weinig.

er is geen beter smartphone dan de ms Lumia, als het gaat om updates. De updates komen gelijktijdig binnen met de desktopversie van Windows 10 Zo ontiegelijk jammer dat ms stopt met de productie :-(

Helemaal mee eens. Heb zelf sinds anderhalf jaar een Lumia 650. Werkt prima en ik vind het ook nog eens een mooi toestel met een heel goede prijs-prestatieverhouding

Vijf jaar lijkt mij een mooie match tussen de belangen van de consument en die van de fabrikant. Ik denk ook dat een telefoon na 5 jaar (intensief) gebruik wel aan het einde van zijn latijn is, zeker ook hardwarematig.

2 jaar minimaal want dat is de garantieperiode, maar 4-5 jaar zou de te verwachte levensperiode kunnen zijn. Ik heb het alleen over beveiligingsupdates en probleemoplossingen. Update van de software naar een hoger platform vindt ik iets anders.

Ik heb op 4 jaar geklikt. Mijn smartphone is geschikt voor Windows 10 maar ik hou het op 8.1 omdat een update niet altijd beter is.
Mijn volgende zal een Android worden omdat Nokia bekend staat om de lange updates.

Twee jaar is belachelijk kort, een van de reden dat ik na mijn 'oude' Samsung Galaxy S3 Mini heb vervangen door een Lenovo (Motorola) Moto G5 en dat de accu na iets meer dan twee jaar al versleten was en nergens meer te verkrijgen was, behalve op louche sites of die ik toch niet helemaal vertrouw.

Ook die eindeloos moeten updaten van allerhande apps die me geen bal interesseren maar toch niet te verwijderen waren was ik ook meer dan beu.
Vijf jaar updates zou het aller minimum moeten zijn maar waarom geen 10 jaar of meer?

Natuurlijk kan voornamelijk Samsung dan minder snel, zijn al maar duurdere en jaarlijks nieuwe smartphones, waarschijnlijk minder snel verkocht krijgen.
Het is toch schandalig dat je tegenwoordig al meer dan €1000 moet betalen voor een bekend smartphone merk?

Ik heb nu dus gekozen voor een Moto G5 die mij minder dan €190 heeft gekost en ik ben daar zeer blij mee, doet alles wat ik wil van een smartphone en... een cleane Android.
Heeft ondertussen al een update gehad en ik heb hem zo'n 5 maanden, bij de Samsung heb ik het nooit meegemaakt.

Ik heb ook de Motorola G5 Plus. Nooit meer Samsung voor mij. Veels te duur en accu is een drama. Met de Motorola hoef ik veel minder de accu op te laden.
V.w.b. de updates: ik vind dat er minimaal 5 jaar moet worden geupdate. Veel toestellen die nog prima werken zijn snel verouderd. Dat is heel vervelend. Je wordt zo ongeveer dan "gedwongen" een nieuwe telefoon te kopen. Daarom een goedkopere telefoon genomen. Motorola. Goede telefoon voor een veel zachter prijsje dan Samsung.

Helemaal mee akkoord.
Ik wandel veel en gebruik dan apps om mijn afstanden en zo te registreren.
Met de Samsung Galaxy S3 was de accu al na 10 km leeg, met de Moto G5 is met een volle accu na 20 km er amper 15% uit.

Oké, deze accu is wel bijna dubbel zo zwaar als bij de Samsung maar in dat geval zou je toch verwachten dat ze met meer dan 50% zou zijn leeggelopen, wat dus niet het geval is.

Ikzelf heb een Moto G5 maar hier in de familie heeft nog iemand de Moto G5 Plus, we zijn er allebei zeer tevreden over, alleen de vingerscanner heeft bij de mijne wel regelmatig kuren maar daar kan ik mee leven.

Samsung 'veels' te duur?
Jouw Motorola G5 Plus 245 euro, goede telefoon voor een veel zachter prijsje dan Samsung.
Mijn Samsung Galaxy J3 2016 129,90 met een prima accu en mooi Amoled scherm.
Ik koop er bijna twee voor jouw Motorola.

Waarschijnlijk een goede koop, maar zover ik kan zien is het geen topmodel wat nu ook niet moet bij mij, maar de mijne heeft Android 7.0 en niet al die overbodige rommel dat Samsung erop pleurt. Maar ben je daar tevreden mee, heel goed en geen probleem.

5 Jaar na de laatste productie datum.

In principe zolang de telefoon meegaat.

Dat is tegenwoordig, spijtig genoeg, nog maar zo'n 2 jaar.
Zeker bij Samsung.

Het probleem is vooral dat het 2 jaar is NA de introductie, dus iemand die het toestel, 1,5 jaar na de introductie, nieuw koopt, heeft nog maar een half jaar recht op updates.
Ik had het idee om binnenkort een S8 te kopen, maar met dit beleid van Samsung denk ik dat het een goedkopere chinees toestel gaat worden dat ook voorzien is van een Oled scherm.

Zeker doen, als je goed uitkijkt kun je al goede smartphones vinden voor een redelijke prijs.
Zeker bij Apple en Samsung betaal je voornamelijk extra voor een hype.

Altijd leuk om te lezen, we hebben 2 groepen, Android en IOS toestellen. Altijd een hoop reclame voor, duur en goedkoop, maar 1 ding is zeker, IOS UPDATES krijg je 5 jaar met nieuwe mogelijkheden. Android updates krijg je max. 2 jaar met meestal grote vertraging. IOS is hierin dus veruit beter. Dat is een feit, sorry Android fans.
Op een dag zul je vervaren hoe belangrijk veiligheid is.

Mag ook wel als je voor een iPhone tussen de €800 en €1200 moet betalen.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
o_stenrijk