Chrome veruit de grootste browser (browserstatistieken januari 2016)

De browserstatistieken van januari 2016 tonen een - inmiddels - vertrouwd beeld. Bij statistiekboer StatCounter is Google Chrome, wereldwijd gemeten, veruit de grootste browser met bijna zestig procent marktaandeel. Firefox en Internet Explorer strijden om plek twee en hebben beide een percentage van rond de 16%. Safari is vierde met 4,6% en Opera vijfde met 2%. Edge komt (nog) niet eens voor in deze statistieken.

Op GratisSoftware.nl is Chrome ook de grootste, maar met een iets bescheidener aandeel van ruim veertig procent. Onze bezoekers zijn Firefox-adepten en Mozilla's browser is dan ook tweede bij ons met 28%. Internet Explorer is derde met 18%, Safari heeft 8% en Opera de kruimels (maar wellicht wordt Opera niet goed herkend doordat het nu een Chrome-kloon is).

Was Internet Explorer 10 jaar terug de monopolist, Google Chrome is nu op weg om zich die status te verwerven...

Browsermarktaandelen op de desktop in procenten wereldwijd ( StatCounter) en op GratisSoftware.nl:  januari 2016

    StatCounter GratisSoftware.nl
    sep 2015 jan 2016 sep 2015 jan 2016
1 Google Chrome 56,51 57,75 39,2 42,2
2 Firefox 17,34 16 27,2 28,3
3 Internet Explorer 17,11 15,95 21,8 18,4
4 Safari 4,27 4,6 8,3 8,3
5 Opera 1,84 2,03 0,3 0,3

Bron: StatCounter en GratisSoftware.nl

Deel dit artikel: 

Reacties

uit het Security Survey 2016 van av-comparatives http://www.av-comparative... komen weer andere cijfers – (Firefox is more popular than Chrome in North America (41% vs. 35%) and Europe (39% vs. 38%). However, Chrome is the clear favourite in Asia (50% vs. 31%), kortom statistieken en peilingen zijn altijd beperkt

Je kunt je 'browser' zeer gemakkelijk instellen als hoofd browser.
Ga naar Instellingen, Systeem, Standaard-apps, en kies daar bij Webbrowser degene die je wil hebben.
Done...

Chrome is de grootste, omdat die door de strot geduwd wordt, om het maar minder netjes uit te drukken. Opera heeft problemen met sommige sites, o.a. met de update site van Microsoft (bijv https://www.google.nl/url... sabotage?). Firefox, of Pale Moon is nog het beste alternatief voor edge denk ik. Overigens worden alle browsers keurig meegenomen tijdens het upgrade proces van Windows 7 naar Windows 10.

Even gekeken, maar bij mij heeft Opera geen enkel probleem met die url - dus misschien een extentensie die je 'saboteert'...?

Bedankt voor het testen. Opera 35: Alle extensies uit helpt niet. Resultaat via de url: Something went wrong and we can't sign you in right now. Please try again later. Met Chrome enz. wel goed :-(. Maar na wissen van alle browse gegevens lukt het gelukkig weer.:-), oef.

Wordt hier bedoelt Hoofd Brouwser? Nou heb ik een paar keer geprobeert om Chrome op Windows 10 te installeren maar Edge de Windows 10 Hoofd Brouwser ketst het telkens af.Ik googelde wat, maar Edge schijnt niet weg te krijgen als Hoofdbrouwser.Niet dat ik daar rouwig om ben want Edge en IE-11 presteren voor geen meter in W-10.Wel doet Firefox het prima maar die is geen Hoofd Brouwser.En velen mijden Edge omdat die en IE-11 constant "bevriezen" en bij het typen moet je inhouden omdat de letters met vertraging komen.Windows 10 wordt naar mijn mening dan ook 1 grote mislukking die zijn weerga niet kent.Voorbeeld gisteren kreeg ik nog een Update waarna alle Iconen van Programma"s verdwenen waren.Nu moet je naar de Zoek Functie om Ccleaner te gebruiken of een ander Programma.
Zo omslachtig dat je zoeken moet naar je software?
En Chrome moet onder het huidig Windows "bewind" HoofdBrouwser kunnen worden?
De tijd zal het leren maar ik zie het somber in voor andere Brouwsers dan die van Windows.
Nou dacht ik dat er een Brouwser keuze regel was dus dit zou Windows wel eens een flinke boete kunnen opleveren.
Zoals Windows sinds vorig jaar bezich is kan niet door de beugel en daardoor wil ik van Windows af.Het lijkt sterk op een concentratie kamp.
Jammer want W-7 deed het zo goed.

Zie hier hoe je een andere browser als standaard kunt instellen in Windows 10:
http://www.gratissoftware...

Ja en dan staat de Brouwser die je net Hoofdbrouwser maakte op zijn beurt telkens vast.Het hele Windows 10 systeem trekt mijn oudere PC niet meer.
Ik vind het gewoon een BAGGER OS die nooit op deze manier op de markt had mogen komen.Het werd gewoon in je strot geduwd omdat sommige Updates mijn oude W-7 ook nog eens naar de verdommenis hielpen.
Ik denk dan ook dat Apple dit slimmer aanpakt omdat ik daar nooit geen narigheid mee heb.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid-ko_ea