Chrome 72 repareert 58 lekken en heeft kleine wijzigingen

Google Chrome 72.0.3626.81 is gisteren verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 71 naar 72. Dit is in eerste instantie een beveiligingsupdate, waarin 58 lekken worden dichtgeplakt.

Voor gewone gebruikers is het zoeken met een vergrootglas naar veranderingen in deze uitgave. De meeste verbeteringen zitten onder de motorkap. Zo laden afbeeldingen niet meer via ftp (je kunt ze nog wel downloaden), wordt de verouderde versleuteling TLS 1.0 en 1.1 van websites niet meer geaccepteerd en heeft Automatisch aanvullen een aparte sectie in de instellingen gekregen met wachtwoorden, betaalmethoden en adressen en meer.

Het opzetten van een Chromecast vanuit Google Chrome werkt ook niet meer. Instellen moet nu met de Google Home app voor Android en iOS. Je kunt wel gewoon blijven casten vanuit Chrome naar je Chromecast.

Zoals gebruikelijk zijn er in Chrome 72 verder diverse wijzigingen en verbeteringen voor website-ontwikkelaars doorgevoerd. Ook zijn veel fouten opgelost.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het menu Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hongarij_