Brand jij nog vaak cd's en dvd's?

Vroeger moest je muziek, films, foto's en meer op een cd of dvd branden om af te kunnen spelen op andere apparaten of mee te nemen. Tegenwoordig kun je alles bekijken en beluisteren via je externe harde schijf en usb stick, streamen via je NAS (network attached storage) en meenemen en vertonen op je tablet of smartphone. En al je audio, video en foto's kun je opslaan in de cloud (DropBox, Google Drive, SkyDrive, iCloud enzovoort) en overal raadplegen.

Ook backups maken op cd/dvd is minder noodzakelijk met alle mogelijkheden tegenwoordig. En zelfs besturingssystemen en software installeren gaat makkelijker en sneller vanaf usb-stick dan vanaf cd-rom.

Onze vraag is daarom:
Brand jij nog regelmatig cd's en dvd's?

Deel dit artikel: 

Reacties

USB sticks en externe harde schijven zijn allemaal elektronica en kunnen stuk gaan. Ik weet niet wat precies de levensduur is van een externe harddisk. Maar op een gegeven moment is een harddisk gewoon op net als alle andere elektronische apparatuur in je huis. Dan ben je dus logischerwijs alles kwijt. Dus belangrijke dingen zoals foto's etc. brand ik nog op DVD schijfjes van 4,7 GB. Ik gebruik zelf schijfjes van TDK omdat die kwalitatief goed uit de tests komen. Ik heb zelf 3 externe harddisks van 3TB en me materiaal verdeeld over de schijven vnml muziek. Liefst zou ik dat ook op schijven hebben staan maar dat is helaas onbegonnen werk.

Nee want alles gaat tegenwoordig op harde schijf en usb stick. Branden van cd's en dvd's is helemaal uit de tijd.

Het enige wat ik ooit brand is een Ubuntu disc, dus éénmaal om de 2 à 3 jaar als ik een "nieuwe oude" pc onder handen wil nemen.

Brand al jaren van alles en nog wat en blijf dat doen als permanente back-up.
Van die CD's en DVD's maak ik dan nog eens een back-up op externe HD's.

Ik brand nooit meer, alles (foto's en mp3) gaat op externe schijf of op usb-stick voor de wagen. Er staat altijd nog een kopie op de D-schijf van mijn pc. Foto's staan steeds nog op onze laptop voor mobiel gebruik. Geen risico's...

Ik zet alles op een externe harde schijf of rechtstreeks op mijn mediapsler. Je heoft dan nooit meer iets te branden oid om de film te kunnen zien. Tevens kunnen er heeel veeel mp3tjes op. Dus nee ik brand al jaren geen dvd os cd nog.

waarom nog branden als je het op een usb kan zetten...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
du_tsland