CCleaner voor Android 1.19 toont thumbnails na analyse

CCleaner is een van de populairste schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen wordt gebruikt. Ook op GratisSoftware.nl is CCleaner al jaren het meestgebruikt en hoogstgewaardeerd. Er is ook een CCleaner app voor Android toestellen.

CCleaner 1.19 voor Android is al in maart verschenen (we hadden de uitgave even gemist). Deze update voor de schoonmaak-app toont nu thumbnails (miniatuurweergaven) van afbeeldingen en video's in opslaggeheugen analyse, zodat je weet welke bestanden je kunt weggooien. Verder worden archieven (zip-bestanden en dergelijke) als een aparte categorie weergegeven in de opslaggeheugen analyse.

Met de Opslaggeheugen analyse kun je zien welke bestanden de meeste ruimte innemen op je Android-toestel. Handig als je apparaat bijna vol is. Je vindt de Opslaggeheugen analyse in het driestreepjesmenu linksboven. Na een analyse krijg je een overzichtje van de ruimte die apps, video's, foto's, documenten en overigen innemen op je Android apparaat. Klik vervolgens op de categorie om de losse bestanden te zien.

Jammer is alleen dat je vanuit CCleaner voor Android alleen grote bestanden kunt weggooien als je de Pro-versie koopt. In de gratis versie van CCleaner zul je de bestanden handmatig moeten opzoeken en weggooien met een bestandsbeheerder in Android. Apps kun je wel direct verwijderen door op het vuilnisbak-icoontje te klikken.

Verder is het analyse- en opschoon-proces verbeterd in CCleaner 1.19 en zijn diverse andere verbeteringen doorgevoerd en foutjes opgelost. Ook zijn de vertalingen bijgewerkt.

Ga naar de download-pagina van CCleaner voor Android

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
fran_rijk