CCleaner 5.40 ruimt Edge en prefetch beter op

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.40 is zojuist verschenen. Dit is een kleine onderhoudsuitgave die enkele verbeteringen brengt. Zo worden 'opzij gezette tabbladen' in Microsofts browser Edge beter opgeschoond. Ook is er nu een waarschuwing voordat je oude prefetch data in Windows opruimt. Ten slotte zijn er een paar cosmetische veranderingen en zijn fouten opgelost.


Onder Options | Settings - Language kun je Nederlands als taal van CCleaner instellen, mocht dat al niet automatisch tijdens de installatie gebeurd zijn

CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar sinds de vorige uitgave van CCleaner kun je ook Avast als 'extraatje' krijgen. Een eerste zichtbare wijziging sinds de overname van CCleaner door Avast!

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

Update vanuit Ccleaner aangeboden gekregen en voor aangepaste instalatie gekozen, hierbij was geen optie voor Avast. En toch werd Avast mee geïnstaleerd. Ik gebruik sinds zeer kort Windows Defender en die sloeg alarm.Zowel Avast als Ccleaner verwijderd en via site engelstalige Ccleaner setup gedownload en geïnstaleerd, hierbij werd geen Avast meegeleverd. Ik vind dit bijna crimineel van Avast sinds ze Ccl. hebben overgenomen.

Ik had vanmorgen ineens afsluit problemen met mijn Lenovo ideapad 300 laptop, nadat ik gisteren de nieuwste C cleaner had geïnstalleerd. Ik hoop niet dat GJS gelijk heeft, want als het inderdaad zo zou zijn dat er een antiviruspakket, stiekem, wordt mee geïnstalleerd, kan dat mogelijk reden zijn van het conflict dat mijn laptop vanmorgen ineens had. Wellicht dat Bitdefender en Alvast elkaar bijten? Dat dit de oorzaak was?

Nooit eerder gehad, dat probleem! Kon niet meer afsluiten omdat er nog een Ap actief was, volgens een bericht en koos voor toch afsluiten, waarop ik de laptop geforceerd moest afsluiten. Een Lenovo zelf diagnose test wees uit, dat er met de hardware, gelukkig, niets mis is! Meteen c Cleaner verwijderd nadat hij gelukkig weer normaal opstartte en bekijk het een tijdje, zonder dat programma te gebruiken. Zal niet de eerste keer zijn dat C cleaner ´n (mogelijk?) probleem veroorzaakt. Ik kijk het aan.

C cleaner gedownload via c cleaner zelf. Daarbij is gelijk avast geinstalleerd.
Alle virus beveiliging werd meteen uitgeschakeld.Heb bij avast alles uitgevinkt en geprobeerd te verwijderen met iobit uninstaller. Avast staat wel uit maar is nog steeds aanwezig op mijn laptop in het opstartprogramma en programma files.

Avast geforceerd verwijderen met Geek.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwitserlan_