CCleaner 5.38 schoont Edge en Chrome beter op

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.38 is zojuist verschenen. Dit is een kleine onderhoudsuitgave die weinig nieuws brengt. Het opschonen van Edge en Chrome is wat verbeterd - waarbij CCleaner ook niet meer opzij gezette tabbladen in Microsofts browser weggooit. In Chrome is het beheer en verwijderen van cookies verbeterd. Ten slotte zijn enkele fouten opgelost. Onder andere een fout waardoor CCleaner meerdere keren per minuut ging zoeken naar updates.

Nadat CCleaner 5.33 enkele maanden terug geïnfecteerd was met malware is de nieuwe eigenaar Avast er alles aan gelegen om het vertrouwen in CCleaner weer te herstellen. Kleine maar onopvallende uitgaves zijn dan altijd beter dan negatieve spektakelstukken...


Onder Options | Settings - Language kun je Nederlands als taal van CCleaner instellen, mocht dat al niet automatisch tijdens de installatie gebeurd zijn

CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar sinds de vorige uitgave van CCleaner kun je ook Avast als 'extraatje' krijgen. Een eerste zichtbare wijziging sinds de overname van CCleaner door Avast!

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

CCleaner 5.38 / 64 bit versie opnieuw geïnstalleerd, paar maanden niet gebruikt.
Instal bestand diversen maal extra gescand voor de installatie, is clean helemaal.
Dus mensen, installeer ccleaner is geheel weer veilig.

Hier op de desktop geen last van avast maar van 2 x google: de browser en de werkbalk. Op de laptop niets van dien aard.
De updates gingen via Filehippo.

Inderdaad let goed op, net niet gedaan en daar was ongewenst Avast.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noorw_gen