CCleaner 5.25 schoont Firefox, Opera en Chrome beter op, CCleaner 1.17 voor Android kan grote bestanden opsporen

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. Ook op GratisSoftware.nl is CCleaner al jaren het meestgebruikt en hoogstgewaardeerd.

CCleaner 5.25 voor Windows is net uitgebracht. In deze kleine maandelijkse uitgave van de schoonmaker worden cache, geschiedenis en sessies van de browsers Chrome, Opera en Firefox beter opgeschoond. Verder is het beheer van extensies van Edge makkelijker en worden web-extensies van Firefox ondersteund. Ten slotte zijn diverse kleine aanpassingen aan het uiterlijk doorgevoerd en foutjes opgelost in deze uitgave.

CCleaner is te downloaden voor Windows Vista, 7, 8, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor Mac OS X en Android.

Let op dat je tijdens de installatie Google Chrome (of andere extra software) krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent.

CCleaner 1.17 voor Android

Tegelijkertijd met CCleaner 5.25 voor Windows is ook de Android-versie uitgebracht. CCleaner 1.17 voor Android heeft een nieuwe Storage Analyzer (een term die nog niet vertaald is) waarmee je kunt zien welke bestanden de meeste ruimte innemen op je Android-toestel. Handig als je telefoon of tablet bijna vol is.

Je vindt de Storage Analyzer in het driestreepjesmenu linksboven. Na een analyse krijg je een overzichtje van de ruimte die apps, video's, foto's, documenten en overigen innemen op je Android apparaat. Door te klikken op een categorie krijg je de afzonderlijke, grote bestanden te zien. Jammer is alleen dat je vanuit CCleaner voor Android alleen grote bestanden kunt weggooien als je de upgrade naar de Pro-versie doet. In de gratis versie van CCleaner zul je de bestanden handmatig moeten opzoeken en weggooien met een bestandsbeheerder in Android.

Verder worden SD kaarten beter herkend en diverse verbeteringen doorgevoerd en foutjes opgelost. Ook zijn de vertalingen bijgewerkt.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nederla_d