Om te bellen gebruik ik meestal...

Twintigers weten al niet meer dat telefoons vroeger draaischijven hadden en dat ze met een snoer vastzaten zodat je niet overal in huis kon bellen. Laat staan dat je geen mobiele telefoon had die je overal mee kon nemen. Er waren zelfs overal telefooncellen, zodat je ook op straat kon bellen. Tegenwoordig ondenkbaar. Bereikbaarheid had toen een heel andere betekenis...

Bellen met een vaste telefoon wordt steeds minder populair. Waarom zou je ook, als je via je pc, laptop, tablet of smartphone overal gratis kunt bellen via wifi? En je kunt zowel videobellen als audiobellen (zonder beeld dus) met de meeste software en apps, zoals Skype en FaceTime. Dus dat je niet altijd in beeld wilt is ook geen argument... WhatsApp biedt trouwens ook gratis audio bellen via wifi.

Onze vraag is:
Wat gebruik jij meestal om te bellen?

In de reacties horen we graag waarom je belt zoals je belt - en wat de reden is dat je niet gratis belt als je nog je vaste telefoon of beltegoed op je mobiele telefoon ervoor gebruikt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Voor zevenenhalve euro maandelijks een voorraad van 300 minuten en honderd SMS op m'n mobiel. Na 10 minuten gaat de teller stop en is het gesprek verder gratis. Ik krijg het echt nooit op.

Mijn fietsbel.

Eigenlijk wel grappig........

Dank je wel.

Ik ben ook de grappigste thuis, want ik pies uit mijn neus. Oh nee, de deurknop is nog grappiger, want die geeft iedereen een hand.

Gewoon met de smartphone met een prepaid kaartje van €10 waar ik ongeveer 2 maanden mee toekom.

Gewoon vaste telefoon. Is gratis zowel naar vaste nummers als 06. En dat voor een 10-tje per maand. Momenteel wordt hier de discussie gevoerd om de mobile abbo's op te zeggen. Echt veel voordelen biedt het niet meer ( tis fun of ellende), of smartphone's eruit en terug naar een pre-paid voor de wegenwacht...

Skype met een abonnement op Vaste telefoons in NL: minder dan 1 euro per maand voor 120 minuten.

De telefoon.

Nog steeds met vaste telefoon, via provider, gratis bellen mobiel en vast voor heel laag bedrag. Ik ben veel thuis, maar heb wel een prepaid eenvoudig mobieltje voor onderweg, zo nodig.

Ik woon in Portugal, dus een iets andere situatie.
Ik heb geen vaste telefoon. Satelliet TV via Canal Digitaal.
Mobiel met pre-pay voor korte gesprekken en sms.
Voor langere en "buitenlandse" gesprekken gebruik ik Skype.
Overigens is mijn internet snelheid hier maar 2 Mb, eigenlijk voor veel dingen wel genoeg.

Vaste telefoon maar via een abonnement met een provider, dus via DSL. Het abo is all in, dus TV, internet en telefonie. En dat hoeft niet veel te kosten (@ Michael).

vaste telefoon is zo ouderwets en duur! iedereen heeft tegenwoordig internet,dus lekker simpel bellen via apps en soms mobiel naar bedrijven.
Gelukkig zie je ook steeds vaker dat je contact met bedrijven kunt maken en vragen kan stellen via gratis chat sessies!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemar_en