Privacy: bekijk en verwijder de activiteiten die Google van je vastlegt

Google heeft weer eens een nieuwe pagina in het leven geroepen waar je kunt bekijken welke van je activiteiten op internet allemaal worden vastgelegd door de zoekgigant. Je gaat naar de Google-pagina Mijn activiteiten en logt zonodig nog in bij je Google- of Gmail-account. Hier kun je bekijken wat Google allemaal over je weet en registreert. Je kunt bij de items op de drie stipjes rechtsboven klikken en voor Verwijderen kiezen als de resultaten je niet aanstaan. Ook kun je helemaal bovenaan de pagina op de drie stipjes klikken en dan kiezen voor Activiteit verwijderen op basis van en dan in plaats van Vandaag kiezen voor Onbeperkt.

Wil je drastischer te werk gaan en zorgen dat Google überhaupt niet meer je internet- en zoekgedrag registreert (althans op deze activiteiten-pagina's, zie verhaal hieronder) dan kun je hier tips vinden om je privacy bij Google te verbeteren en niet meer met gepersonaliseerde advertenties geconfronteerd te worden.

Bedenk wel dat je Googles verzamelwoede op je account-pagina's kunt inperken, data hier kunt verwijderen en gepersonaliseerde advertenties kunt verminderen, maar dat dit niet wil zeggen dat Google ook daadwerkelijk de aangelegde advertentie-profielen over jou geheel van zijn servers verwijdert. Wat Google nog over je bewaart nadat je gegevens over je zoek- en internetgedrag verwijdert van de genoemde pagina's is niet bekend. Het is goed mogelijk dat backups van al deze data nog wel bewaard worden of dat Google er anderszins nog wat mee doet. Wel zou het verwijderen van deze data gepersonaliseerde reclame voor jou op websites moeten kunnen voorkomen.
Google is in de eerste plaats een advertentiebedrijf dat zijn geld verdient door reclame te verkopen. Hoe meer Google weet van het surf- en zoekgedrag van internetters hoe meer op maat gemaakte advertenties het kan verkopen. Daarom legt Google marketing-profielen aan van al zijn gebruikers. Zoeken, Gmail, Maps, YouTube enzovoort zijn prachtige gratis diensten die ervoor zorgen dat Google al deze marketing-profielen makkelijk kan vullen met de voorkeuren en interesses van zijn gebruikers. Facebook werkt bijvoorbeeld ook zo en elke 'vind ik leuk' die je aanklikt geeft Facebook weer wat meer informatie voor in de marketing-profielen over jou. Albert Heijn en andere winkels doen dit trouwens met bonus- en voordeelkaarten.

Reacties

Ik heb jarenlang gestreden om Google buiten de deur te houden maar dat lukte niet erg.Toen ik nog op Forums meedeed stond mijn Topic al bij Google om bekeken te worden.Forums kregen daar geld voor hoorde je steeds.
Zo kreeg ik een haat liefde verhouding met Google want geen zoek machine wist zoveel.

En dan kom je op Social Media die ik vrijwel allemaal wel uitprobeerde maar behalve Twitter kon ik het nergens uithouden.
Toch bleef ik op Facebook om dat ik daar een heel tof spel speel.
Ze weten intussen overal wel alles van me en het doet me niet zoveel meer.

Heb dan ook een Gmail account en bij Google zijn alle accounts verbonden dus toch maar even op die Link geklikt waarmee je Googles opgebouwde geschiedenis van mij (en jou) kunt verwijderen.
Ja ik kreeg het allemaal te zien en eigen schrok ik, zoveel zoektermen stonden er.
Niet alleen dat maar ook je Computers en telefoons stonden er bij dus klikken maar.
Nadien kon ik niet meer in Gmail maar met het recover email adres mocht ik er weer in.

Het doet me nu niks meer want ook Microsoft weet vast ook wel wat.
Ik slaap er niet minder meer om want het is nu eenmaal zo.
Maar zo te merken vond Google het niet fijn dat ik alles gewist had.
Vooral omdat ze nu het productie nummer van mijn Koffiezet automaat niet meer weten. (lol).

Zou u mijn vaak aub willen verwijderen uit Google zoeken.En de stamboom klopt niet meer vr gr Roelie buist

Word er steeds weer op geattendeerd.mijn verleden enzenz

Gelukkig het is weg ,fb op internet ook bedanktw

Gelukkig het is weg ,fb op internet ook bedanktw

Ik kan niet bekijken noch verwijderen welke activiteiten Google van mij vastlegt.
Ik maak geen gebruik van de overbodige diensten van Google noch Facebook.
Ik surf met de Epic Privacy browser, mijn IP-adres blijft daardoor buiten schot.
Geen tracking, geen profilering, geen cookies, geen reclame, ik ben de dataminers en adverteerders te slim af. Privacy is mijn 'verdienmodel'. Google is (d)evil. En de rest ook.

afbeelding van redactie

Op je Android tablet ben je altijd ingelogd met je Google account, dus Google zal vast nog wel het een en ander verzamelen ben ik bang.

zoeken hier in google via "impersonal me"

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
griekenl_nd