Problematische update naar Avast 18.6 kan websites blokkeren

Diverse Avast-gebruikers melden na de update van de virusscanner naar versie 18.6 dat ze met hun browser geen websites meer kunnen bezoeken, zo meldt BleepingComputer. Niet alle internetactiviteit wordt geblokkeerd maar alleen het surfen op internet.

Het probleem zou veroorzaakt worden door het webschild van Avast. Bij de update naar Avast 18.6 worden oude restanten van de virusscanner niet goed verwijderd en dit zou zorgen voor de algehele blokkade van websites. Het probleem kan opgelost worden door Avast te de-installeren en daarna opnieuw te installeren of door een reparatie uit te voeren aan de hand van deze aanwijzingen. Ook het tijdelijk uitschakelen van het webschild van Avast zou kunnen helpen. Avast werkt aan een permanente oplossing.

Verder worden ook conflicten gemeld tussen de webbescherming van Avast 18.6 en Malwarebytes. Avast werkt samen met Malwarebytes om deze op te lossen.

Heb jij ook problemen met Avast (niet meer kunnen internetten of conflicten met Malwarebytes)? Meld ze in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

ik heb nooit avast gehad vont het altijd al troep

gebruik al heel lang windows defender. nog nooit problemen gehad.

Panda is en blijft de beste gratise anti virus.

Heb al jaren Norton nooit geen problemen 5 pc beveiligd net als pop zegt voor 20 euro met alles erop en eraan waar doe je moeilijk over wil je toch die gratis troep niet voor hebben dat zijn al spyware programma's opzich laat staan dat ze je moeten beschermen voor alle ellende.

Persoonlijk moet ik daartegen niets weten van Norton, wat een problemen dat ik daar in het verleden mee heb gehad sinds Symantec het had overgenomen hou je niet voor mogelijk.
Maakte van alles stuk tot zelf mijn Windows, zag in zowat alles een virus en ga zo maar door.

Vroeger een goede scanner waar na elke grote update wel zware problemen mee waren.
De grote problemen zijn er nog steeds en daarbovenop almaar meer reclame en andere ongewenste verrassingen.

Zie maar naar CCleaner, wat een ramp is dat.
Als je het gratis wil, gebruik dan Kaspersky Free of Bitdefender, geen flauwekul en doet wat moet.

Ik betaal niet meer voor AV, gratis versies genoeg te verkrijgen : Bitdefender free, Kaspersky ....

neem toch Norton dames en heren, Blokkeert zelfs sites met veel pups. Ik heb momenteel Norton de luxe voor maar 20 euro per jaar, Voor 5 computers of smart phones, Super.

Draait een goede beveiliging mee met Windows, zeker de laatste maanden als je AV test mag geloven. Niet nodig om extra geld uit te geven of 3e partijen toegang tot je computer te geven.

En dit is alweer de volgende blunder van Avast.

Ik gebruik Avast al jaren, en nog nooit echt problemen gehad, dus niet echt de zoveelste blunder, W10 is 100 maal erger.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oostenrij_