Test virusscanners: Microsoft Security Essentials beschermt het slechtste

Het Duitse testinstituut AV-Test heeft weer diverse virusscanners op de pijnbank gelegd. Welke anti-virus oplossing beschermt het beste een Windows 7 pc? Enkele verrassende uitkomsten.

AV-Test keek naar drie punten: hoe goed virusscanners een computer beschermen (dus malware tegenhouden), hoe grondig ze virussen kunnen verwijderen en hoe makkelijk ze in het gebruik zijn.

Wij geven hieronder een tabel met een overzicht van de interessantste resultaten. Aangezien wij bescherming (protection) het belangrijkst vinden, rangschikken we de scanners op dit criterium, met de beste bovenaan. De andere categorieën zijn repair (verwijderen) en usability (gebruikersgemak). Per caterorie zijn maximaal zes punten te behalen.

Naam Bescherming Verwijdering Gemak Totaal
BitDefender Internet Security 6 6 5 17
F-Secure Internet Security 6 5 4,5 15,5
Trend Micro Titanium Maximum Security 6 4 4,5 14,5
G-Data Internet Security 6 4 4,5 14,5
Kaspersky Internet Security 5,5 4,5 5 15
Symantec Norton Internet Security 5,5 4,5 5 15
ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 5,5 4 5 14,5
avast! Antivirus Free 5 4 5 14
AVG Internet Security 4,5 4,5 4,5 13,5
AVG Anti-Virus Free 4,5 3,5 4,5 12,5
Ad-Aware Pro Security 4 4 4,5 12,5
Avira Internet Security 4 4 4 12
Panda Cloud Antivirus Free 4 2,5 4,5 11
McAfee Internet Security 4 2 5 11
ESET Smart Security 3,5 3 5 11,5
Norman Security Suite 3,5 3,5 4 11
Microsoft Security Essentials 1,5 3,5 5,5 10,5

BitDefender is overall de beste virusscanner. Zowel wat betreft bescherming, als qua verwijdering van malware. F-Secure, Trend Micro en G-Data halen voor bescherming ook de maximale score van zes punten.

Opvallend is dat van de gratis virusscanners ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall - dat pas sinds mei dit jaar ook anti-virus biedt in de gratis versie - de beste score haalt met 5,5 punten. avast! Antivirus Free volgt goed met 5 punten.

AVG Anti-Virus Free behaalt 4,5 punten en Panda Cloud Antivirus Free 4. En van de gratis anti-virus producten eindigt Microsoft Security Essentials (MSE) onderaan met een bedroevende score van 1,5 punt op bescherming (dit betekent overigens wel dat MSE nog altijd 90% van de recente malware tegenhoudt, maar het gemiddelde is 97%). Een slechte beurt voor Microsoft, dat MSE na een veelbelovende start toch wat lijkt te verwaarlozen.

Van de betaalde virusscanners doet McAfee het - al enkele jaren - matig. Ook de betaalde versie van Avira heeft wel eens beter gescoord. Norton en Kaspersky eindigen wel bovenin.

Bron: AV-Test

Deel dit artikel: 

Reacties

Vergeet al die troep en neem Norton voor 30 euro en je bent overal van of

Draai al Jaren Simpel met Windows 7 Ultimate. Je kan onder hand de Bomen in het Bos niet meer zien door al die " Bescherming programma's" Wie of Wat is NU Echt de Beste? Geloof er onderhand niets meer van, van al deze Software.!

Hier kun je ook veel verschillende gratis antivirustesters vinden

www.virustester.nl

lol :D

Allemaal gelul in de ruimte,en verkooppraatjes!
Ik heb geen klachten over MSE,werkt goed,4 sterren van 5.
Samen met Winpatrol-Sax2 Intrusion Detection system-Secunia PSI ben ik goed beschermd

afbeelding van redactie

De test is door een onafhankelijk Duits testinstituut gedaan, dus dat zijn geen verkooppraatjes. Maar zoals vermeld in het artikel: MSE pakt nog wel 90% van de malware, dus zo heel slecht is dat natuurlijk ook niet, maar in vergelijking met gemiddeld 97% door de andere scanners valt het wat tegen.

Volgens beta forum zou er gisteren al een update uitgekomen zijn van MSE
versie 4.2.211

Dat is nog een Beta-versie die getest wordt.

zie http://news.cnet.com/8301...

Het bovenstaande klopt toch niet, dat is een ouder aktikel en ging nog over de vorige Beta-versie, ik had niet goed gekeken en dacht dat het over een nieuwe versie gaat, mijn excuses...

ik gebruik een gratis programma kingsoft

Ik gebruik al jaren MSE en nog nooit problemen gehad, vreemd dat deze zo slecht scoort.

Ik mis COMODO Internet Security bij deze test

de ene week is het die antivirus, volgende week weer een ander, blijf gewoon bij je eigen antivirus, en gebruik vooral je verstand.

Zó enorm snel wisselt het niet, hoor.
Bezie je pakweg de top-5-groep of top-6-groep van de best presterende virusscanners over de periode van het recente halfjaar, en jaar, en over de recente twee jaar, dan zie je dat die top-groep vrij stabiel dezelfde producten bevat. De verschillen tussen de producten in die topgroep zijn vrij beperkt en daarin treden in korte tijd geen heel grote wisselingen op.
Op basis van de prestaties over het recente halfjaar, en jaar, en over de recente twee jaar is prima te bepalen wat goede producten zijn.

Pas over een veel langere periode zie je grotere verschillen, denk bijvoorbeeld aan McAfee en ESET die vroeger tot de top hoorden, maar die nu een veel bescheidener positie innemen. Over een lange periode bezien is het dus wel verstandig om je af te vragen of je nog goed zit met het product dat je gebruikt.

Waarom staat de onverslaanbare TOP scanner er niet bij? ESET NOD32

afbeelding van redactie

Omdat die het niet zo geweldig deed, maar we hebben hem er voor je bijgezet nu.

De redactie gaf al aan dat ESET het niet zo geweldig deed.
Het 'onverslaanbare' en de 'top' is er jammer genoeg wat vanaf, tegenwoordig.
Bekijk je diverse test van diverse test-organisaties, dan zie je dat ESET al geruime tijd niet meer zo goed presteert, dat diverse andere programma's beter presteren.
Zie de diverse testrapportages en weergaves hier:
http://www.av-test.org/en...
http://www.av-comparative...
http://www.av-comparative...
http://www.av-comparative...
http://www.virusbtn.com/v...
http://www.mrg-effitas.co...
http://www.blog.mrg-effit...

Hoe gaat het verlengen van de registratie voor de 30 dagen van de einddatum en hoe na afloop van de einddatum? Een van mijn laptops staat in het buitenland en ben daar onregelmatig.

Waarom staat Hitman Pro niet bij deze test ?

HitmanPro is niet getest, omdat het geen virusscanner is zoals de andere geteste programma's. De geteste virusscanners beschermen je computer constant actief op de achtergrond, terwijl HitmanPro dat niet doet en alleen bedoeld en geschikt is om door de bescherming van een actieve virusscanner 'heen gegeglipte' malware op te sporen en te verwijderen.

Vreemd dat MSE bij deze test slecht scoort, en dat terwijl de nieuwe MSE-versie (4.1) pas uit is gebracht, én er nu om de paar uur nieuwe antivirus-definities worden uitgebracht terwijl dat er eerder slechts drie per dag waren. Bij een volgende test doen ze het hopelijk weer beter. Als het zo blijft staan ze wel mooi voor schut met een lekke Windows en een antivirus die ook niet beschermd, ik zou me rotschamen als ik daaraan zou werken!

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hongarij_