Gebruik je nog aparte anti-spyware software op je pc?

Tien jaar terug begon de opmars van spyware: een specifiek soort ongewenste software die zich ongevraagd op pc's installeert en daarna gegevens verzamelt over de gebruiker en doorstuurt naar een externe partij (spionage dus).

Deze gegevens die gestolen worden variëren van het in kaart brengen van internetgedrag voor marketingdoeleinden tot bankgegevens om daadwerkelijk geld te stelen.

Spyware en adware (advertentie-software) zijn nauw verbonden: door het verzamelen van surfgedrag kunnen gerichte advertenties getoond worden aan gebruikers met behulp van pop-up vensters en andere middelen.

Kun je advertentie-software nog als relatief onschadelijk betitelen, keyloggers die proberen codes voor internetbankieren te stelen zijn dit niet. Door dit soort cybercriminaliteit worden jaarlijks tientallen miljoenen euro's buitgemaakt.

Vroeger werden spyware en virussen als twee losse categorieën schadelijke software gezien. En toen waren er ook twee duidelijk te onderscheiden groepen beveiligingssoftware om ze te bestrijden: anti-virus software en anti-spyware software.

Tegenwoordig vervagen de grenzen. Bijna elke virusscanner kan tegenwoordig ook spyware opsporen. Zo hebben AVG Anti-Virus Free, avast! Free Antivirus, Avira Free AntiVirus, Microsoft Security Essentials en andere anti-virus programma's in de loop der jaren anti-spyware modules ingebouwd. 

En gespecialiseerde anti-spyware software zoals bijvoorbeeld Ad-Aware Free Antivirus+ en Emsisoft Anti-Malware Free hebben anti-virus capaciteiten geïntegreerd in hun programma's.

De verzamelnaam voor virussen en spyware is tegenwoordig malware (schadelijke software) en alles-in-één anti-malware is het toverwoord.

Onze vraag is:
Gebruik je nog aparte anti-spyware software?

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruik nu de browser avast ultimate die drie engines gebruikt nl. Google, firefox en IE en avast bevat wat extra instellingen dus er zal ook wel een anti spyware optie tussen zitten

Advanced SystemCare
Hijackthis
Malwarebites
Spybot

Ik gebruik naast F-Secure HitmanPro.

Ik gebruik meerdere, AntiMalware Emisoft, Malwarebytes AntiMalware en SuperAntispyware.
Uit ondervinding weet ik dat &&n soyware programma er niet alles uithaalt.
Ik draai dus telkens deze 3 spuware prgrms na elkaar en ieder op zichzelf detecteert nog iets...

Bij Windows heb ik naast de virusscanners ook nog anti-spyware programma's in gebruik zoals Spybot S&D en Spyware Terminator (incl. ClamWin).
Bij Linux en OS X heb ik meestal de virusscanners ClamAV resp. ClamXav in gebruik (je wilt tenslotte geen besmet bestand doorsturen).

Deze vraag klopt niet echt.
Ja, ik gebruik naast mijn virusscanner nog meerdere van bovengenoemde programma's
Nog meerdere zou een aantal van eerdere bovengenoemde programma's moeten zijn.

Maar ik ben dus niet de enigste total-pc-scan-freak.
Zo goed als elke dag mse, sas, mbam en nog spywareblaster erbij.
Ik heb nog nooit iets gevonden op me pc.

opmerking, graag meerdere keuzes mogelijk in jullie vraagstelling maken ,werk met een meerder aparte malwarescanners wat zoawt normaliteit is

Alsof er nog niet genoeg staan..

Ik zal eens kijken of ik het kiezen van meerdere opties voor een volgende keer kan mogelijk maken met mijn beperkte technische capaciteiten als webmaster...
Voor nu dan maar de optie 'Ja, ik gebruik naast mijn virusscanner nog meerdere van bovengenoemde programma's'

ik gebruik (avast) en ook (firefox) met adblock plus en ghostery,addon donottrack plus daarna dagelijks scannen met superantispyware en malwarebytes
-1 x per week scannen met emisoft antimalware free

naast mijn virusscanner (F-Secure) gebruik ik af en toe ook nog Spybot S&D, en daarnaast de (Firefox)-addon DoNotTrack Plus

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zu_d-korea