Google kondigt Allo en Duo aan, concurrenten voor WhatsApp, iMessage, Skype en FaceTime

Google heeft gisteravond op zijn ontwikkelaarsconferentie I/O een aantal nieuwe producten aangekondigd.  Zo moeten deze zomer berichtenapp Allo en videobel-applicatie Duo verschijnen.

Allo wordt een concurrent voor WhatsApp, Facebook Messenger en iMessage. Allo werkt - net als WhatsApp - alleen op telefoons en zal dus gekoppeld worden aan je telefoonnummer. Allo is een messenger die end-to-end encryptie mogelijk maakt, maar deze staat niet standaard ingesteld.

Verder heeft Allo een 'smart reply'  functie. Als je berichtjes of foto's krijgt toegestuurd zal Allo een aantal suggesties doen wat je kunt antwoorden ('Leuke foto', 'Zullen we morgen afspreken'). Aan de hand van je antwoorden zal Google leren en de suggesties persoonlijker maken en beter bij je laten passen. Fotoherkenning is ook ingebouwd, dus Allo kan als suggestie voor een foto van een hondje ' Wat een lief hondje'  geven. Allo maakt ook gebruik van een digitale assistent. Je kunt vragen stellen in de app door @google te typen, deze worden dan door Google beantwoord met behulp van Zoeken, Maps, YouTube en Vertalen.

Aardigheidje is verder dat je teksten kunt verkleinen of vergroten zodat het lijkt of je fluistert of schreeuwt.

Duo is een videobellen app zoals FaceTime en Skype. De interface is, net als FaceTime, heel simpel. De verbinding moet goed zijn omdat Duo automatisch wisselt tussen wifi en 4G indien nodig. Grappig extraatje is de knock knock functie waarmee degene die gebeld wordt al kan zien wie er belt voordat hij het gesprek aanneemt. Je kunt dus even gluren en dan een gesprek weigeren als je wilt.

Duo en Allo (genoemd naar de tv-serie Allo Allo?) zullen deze zomer beschikbaar zijn voor Android en iOS. De huidige chat- en videobel-dienst van Google, Hangouts, blijft gewoon bestaan trouwens. Of Allo en Duo succes zullen hebben is de vraag. Voorheen was Google nooit zo gelukkig met zijn chatdiensten, zoals Google Talk en Hangouts.

Je kunt alvast voor registreren voor Allo en Duo in de Google Play Store.

Wat denk jij van Allo en Duo? Ga je ze gebruiken? En hebben de apps genoeg interessante functies? Geef je mening in de reacties!

Reacties

Heb ik niets aan gebruik windows 8.1 op mijn GSM. Trouwens er mankeert niets aan Skype.

afbeelding van redactie

Blijft jammer dat de encryptie niet standaard aanstaat en dat gebruikers dat zelf moeten doen. Wat velen waarschijnlijk niet doen...

De ene spyware fabrikant wil concurreren tegen de andere spyware fabrikant, nee dank u, ik zoek wel iets veiliger als ik zoiets nodig heb.

Duo en allo... is goodbye. End of story!

Skype werkt perfect, daar blijf ik mee werken, je raakt zo langzamerhand een beetje overvoerd met al die apps. ik zit vol!

ik sluit me helemaal bij de vorige 'sprekers' aan .....

Weinig nieuws onder de zon. Ik blijf gewoon bij Telegram en Skype.

Zouden ze bij Google inderdaad nog altijd niet begrijpen dat mensen om redenen van privacy e.d. niet op hun probeersels overstappen. Zelfs de chrome browser heb ik vanwege de omgang met de surfgeschiedenis vaarwel gezegd. Kortom, ik ga allo en duo zeker niet uitproberen...

Ik blijf zoveel mogelijk bij Google diensten vandaan.
Ze maken alleen maar iets om meer informatie te verzamelen en te verkopen.

Hier nog een. Ik blijf niet zoveel mogelijk maar zelfs bij alle Google diensten vandaan.
Google is (d)evil.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeela_d