Windows 8 wordt minstens vier keer duurder in Nederland na 31 januari

Bij de introductie van Windows 8 eind oktober vorig jaar heeft Microsoft zijn nieuwe besturingssysteem flink gepromoot. Je kon Windows 8 downloaden voor slechts 29,99 euro (of op dvd kopen voor 59,99 euro). Deze aanbieding geldt nog tot donderdag 31 januari. Daarna wordt Windows 8 een stuk duurder.

Microsoft heeft de adviesprijzen bekendgemaakt voor na 31 januari - en die zijn een stuk hoger. Voor een gewone Windows 8 betaal je dan 129,99 euro. En voor Windows 8 Pro zelfs 279,99 euro. Dus als je je pc nog voor weinig geld wilt upgraden naar Windows 8 dan moet je de komende week toeslaan en het besturingssysteem downloaden via Microsoft of kopen in de winkel.

Bron: Microsoft Nederland Blog

Deel dit artikel: 

Reacties

Onlangs een upgrade gedaan naar Win 8 op mijn desktop (kostprijs 30 euro). Ik vind het een kl..te besturing. Na veel problemen en gesakker de boel geformateerd en terug win 7 opgezet. Win 8 is de moeite en het geld niet waard.

Belachelijk eventjes de prijs verhogen Windows 8 kunnen ze in hun reet steken.
Eerst lekker maken en dan de boel oplichten zielig gewoon voor woorden

Ik denk dat ze nu nog minder verkopen

ze hebben inderdaad woord gehouden....
http://windows.microsoft....

Het is mij nooit gelukt om ubunto te instaleren op mijn pc omdat mijn pc al bij de verkoop voorgeinstaleerd met windows seven

Dit hoeft geen probleem te zijn

Dan toch maar overstappen naar Apple?

Verstandige keus, als ik het kon zou ik dat ook doen. Het is veel veiliger en directer als windows.

geen windows8 voor mij voorlopig, zelfs niet voor zo'n lage prijs. W7 doet het prima. W8 vind ik onhandig op de pc als je geen aanraakscherm hebt. Maar zolang allerlei overheidsinstanties nog websites speciaal voor IE ontwikkelen (wordt gelukkig al minder) waar ik wel telkens mee te maken heb, is een definitieve overstap naar linux nu net nog even een stap te ver. Maar door opkomst van de tablet lijkt de toekomst van Microsoft al niet meer zo zeker.

Ik zal gewoon bij Win 7 blijven, bolt lekker vlot en ga het zo laten ... ben al niet aan die metro toestanden in de 8.

Ben al geruime tijd bezig te proberen om W8 pro per DVD aan te kopen via de officiële site van Microsoft - maar tot heden blijft het steken bij de betaling per VISA kaart - Ik dien via telefoon contact op de nemen met hun verkoopdienst EN DAT VERTIK ik daarop te reageren als geregistreerde W7 Pro en Office 2007 enterprise gebruiker. Altijd al geregistreerd geweest sedert Windows 3.16 ! A.U.B.

Niet doen, zonde van je geld

Vista wordt tot april 2017 nog ondersteund, dus tegen die tijd weer een nieuwe OS voor mij, Windows 9 zal dan wel zijn uitgekomen...

Met w7 kan je nog jaren vooruit en w8 is naar mijn mening niet zo,n revolutie
om daar de portemonnee voor te openen. En voor diegene die xp gebruiken, zelfs al wordt het later door MS niet meer ondersteunt, zal dan nog steeds populair blijven.

Net op tijd nog een Windows 7 gekocht, Windows 8 sla ik over en het hangt ervan af wat Microsoft na Windows 8 gaar doen. Met Windows 7 moet ik de komende jaren wel vooruit kunnen. Ondertussen de ontwikkelingen van Ubuntu in de gaten blijven houden. Echte vervanging voor Excel heb ik nog niet gevonden, daardoor is Ubuntu nog geen echte optie.

LibreOffice Calc is toch wel aardig (misschien minder uitgebreid dan Excel, maar toch)?
http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/LibreOffice+kantoorpakket

Of Gnumeric:
http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/Gnumeric+spreadsheet+office

LibreOffice Calc
Op zich is LibreOffice geen gek pakket. Maar Calc is net hun zwakste schakel, naar mijn mening. Wat het is en hoe het komt, maar er blijven bezwaren kleven aan de structuur van hun spreadsheets. Afdrukbereiken die niet kloppen, veranderingen in opmaak die maar niet opgeslagen worden, formules die zich niet laten kopiëren. Mij zit het, gecorrigeerd voor RTFM fouten, niet zo erg mee met dat LOCalc. En ik ontdek dit soort problemen met simpele zaken, omdat ik een simpele spreadsheet wil. Onder andere daarom ook geen Excel.
En GNUmeric is geen pakket, hè? Ik bedoel Abiword is toch wel een aardige tekstverwerker?

Windows 8, 4 x duurder
In een tijd waar eerder getwijfeld wordt welke tablet aangeschaft zal worden dan dat de upgrade van een laptop - laat staan een desktop - wordt overwogen, denk ik dat MS op zelfmoordkoers is met deze prijzen. Met twee gratis office pakketten, A. van Kuilenburg, is zelfs daarvoor Microsoft niet nodig.

Ik geef je volmondig gelijk :) ;) Ubuntu is geweldig. Microsoft heeft zelf met windows 8 zijn doodvonnis getekend en ik hoop ook volmondig dat ze een pijnlijke dood sterven.

Is alles zo slecht aan Microsoft dan?
Bij mij werkt Vista perfect, mischien dat jou pc veroudert is en dat je daarom niet met microsoft kan werken.
Dan is linux een betere keus want die is niet zo zwaar.

Is alles zo slecht aan Microsoft dan?
Ik denk dat noch A van Kuilenburg, noch ik iets gezegd hebben over de kwaliteit van de software van Microsoft. Alleen iets over de prijs. Of over de marketingstrategie als je het zo wilt noemen. "XP" was goed, "Vista" iets minder, "7" heb ik nauwelijks poblemen mee en de meeste "8" problemen zullen over een jaar ook wel weer uit de wereld zijn.
Of de immer meer opgetuigde "Linux voor de Windows verlater" echt zo veel beter draait op verouderde hardware durf ik zo langzamerhand te betwijfelen. Hoe is uw ervaring daarmee, dan?

Niet alles is slecht van Microsoft, het Office pakket is voorlopig onverbeterbaar.
De gratis Office pakketten die als vervanger best kunnen dienen, halen het echter niet bij Microsoft Office.
Alles is mooier van structuur en daardoor representatiever.

Nog een keer, ik stop vanaf nu met microsoft, ook mijn office pakket hang ik aan de wilgen. Ik heb alle versies van windows gehad maar ik ben het nu zat. Eigenlijk vindt ik het geldplukkerij en in deze crisis niet passend. Het is jammer dat ik in de schuldhulpverlening zit, anders had ik nu waarschijnlijk naar de winkel gegaan om een Apple machine te kopen. Nooit meer Microsoft voor mij. Jammer want in wezen werkt het office pakket perfect. Maar voor besturingssystemen kunnen ze gewoon voor mij de pot op.

Als je nu stopt met Microsoft heb je dus niks.
Alle versies van Windows zijn geen geldklopperij, vooral Windows 7 is dat.
Windows 7 is niks anders dan een geoptimaliseerde Windows Vista.
Met natuurlijk wat kleine grafische veranderingen en verbeteringen maar is beslist niet mooier of beter als Vista.
En Windows 8 tja, Microsoft is een bedrijf dat geld wil verdienen dus gaan deze ontwikkelingen gewoon door.

Gewoon het bij het oude houden. Windows 8 is echt niet beter als Windows 7 of XP. Tenminste ik heb Windows 8 pro, maar het is echt geen bevrijding hoor. Eigenlijk is het te schofterig voor woorden dat ze het bijna in je mik steken.

beter "dan"..... :)

Vergeet je Vista voor het gemak maar even?

Ja, die ben ik vergeten, net als windows 98
Maar daar gaat het niet om. Windows vista is alleen een luxe versie van windows 7 en ook lastiger. Windows is altijd al niet af geweest, ik bedoel daarmee, altijd veel lapmiddelen, die nodig zijn om fouten op te lossen. Microsoft heeft zijn huiswerk nog steeds niet afgemaakt.
Maar ik werk nu vanaf Ubuntu 12.04.1 en dat bevalt prima.

Echt niet beter,

Ubuntu,Xubuntu,Kubuntu en linux mint heel vaak geprobeerd en altijd ellende.

Jammer, ik heb er tot nu toe geen ellende mee gehad. Het is een veilig en snel systeem waar niemand schatrijk van wordt. Dat spreekt me wel aan ;-).

Je kunt alleen geen reet met ubuntu, of de drivers van de videokaart werken niet goed, vervanger silverlight werkt niet goed, en gamen is al helemaal een ramp.
Kan het dan wel gratis zijn maar dan heb je er nog niets aan.

Drivers in de laatste versies van Ubuntu zijn meestal wel vrij aardig. Moonlight als vervanger van Silverlight wordt inderdaad niet meer verder ontwikkeld (ook omdat Silverlight uitgerangeerd gaat worden). Games onder Ubuntu is inderdaad niet zoals onder Windows, maar er begint wel iets te veranderen door onder ander Valve met Steam:
http://www.omgubuntu.co.uk/2012/12/steam-xmas-sale-includes-top-linux-titles

Drivers die vrij aardig zijn klinkt mij nou niet echt hoopvol in de oren.
Wat betreft Silverlight, dit is de laatste anderhalf jaar al zo.
En wat games aan gaat met steam klinkt mischien mooi maar zolang de drivers van de videokaarten vrij aardig zijn zal dat geen succes worden.

als je met linux begint,maakt niet uit welke distributie,dan moet je weer helemaal opnieuw met computeren beginnen,waar ik mee bedoel;Als je windows met Linux gaat vergelijken dan maak je meteen al een hele grote fout.Linux werkt gewoon even wat anders,daar moet je de tijd voor nemen en geduld voor opbrengen,en als het dan nog niet lukt,dan is Linux gewoon niks voor jou.
Sinds 7 jaar werk ik met Linux,met Ubuntu begonnen,vervolgens Mint en Suse geprobeerd en momenteel staat tot volle tevredenheid Debian op mijn pc,en ik wil nooit weer windows!

Ubuntu beter?

Terwijl een veel beter besturingssysteem - Ubuntu - n.b. gratis is!!!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwitserla_d