Adobe Reader 11.0.23 plakt maar liefst 62 kritieke lekken dicht

Van pdf-lezer Adobe Reader is voor versie 11 (XI) de reguliere kwartaalupdate verschenen. In deze november-uitgave worden maar liefst 62 kritieke lekken gerepareerd. De meeste kwetsbaarheden kunnen op afstand uitgebuit worden. Snel updaten naar versie 11.0.23 is dus aan te bevelen. Ook worden nog diverse fouten gerepareerd.

Adobe Reader X (10) voor Vista wordt niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer! Van Adobe Acrobat Reader DC (Document Cloud) zijn ook nieuwe uitgaves verschenen voor de Continuous Track en Classic Track-uitgaven die de gevonden kwetsbaarheden repareren. De versienummers zijn 2018.009.20044 en 2015.006.30392.

Adobe Acrobat Reader DC is te verkrijgen voor Windows en macOS. De oude Adobe Reader XI is ook nog gewoon te downloaden voor Windows 7 en hoger. Updaten gaat het makkelijkst met de ingebouwde update-functie van Adobe onder Help. Er zijn ook versies voor Android, iOS en Windows Mobile.

Let er wel op dat bij de update van Adobe Reader stilletjes een Chrome-extensie om pdf'jes te openen in Adobe wordt meegeïnstalleerd. Als je Chrome opent wordt gevraagd of je deze extensie wilt inschakelen of wilt verwijderen. Als je niet pdf'jes op het web in Adobe Reader wilt openen dan kies je voor verwijderen hier.

Ga naar de download-pagina van Adobe (Acrobat) Reader

Deel dit artikel: 

Reacties

Hoeveel lekken hebben er totaal wel niet in gezeten ?

Deze Adobe reader is door het grote aantal lekken en als geliefd doelwit van internetcriminelen, eigenlijk niet meer bruikbaar.
Beter is het om gebruik te maken van een van de internet browsers, zoals Edge, Firefox en Opera, of anders de Sumatra PDF reader.

Ik gebruik dat ook al heel veel jaren niet meer, maar ben gewoon benieuwd :-)
Sumatra gebruiker.

Ik heb de laatste versie en daarbij wordt vermeld dat er geen verdere ondersteuning meer wordt gegeven.

Voor Adobe Reader XI is dit te laatste update. Alleen de DC-versie wordt vanaf nu nog ondersteund.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ederland