Adobe Acrobat Reader DC 2019.010.20069 repareert 2 kritieke lekken

Adobe Acrobat Reader DC 2019.010.20069 is verschenen. Deze tussentijdse beveiligingsupdate plakt twee kritieke lekken dicht, die zouden kunnen leiden tot het uitvoeren van schadelijke code (malware dus). Snel updaten is wenselijk.

Adobe Reader 11 (XI) wordt niet meer ondersteund en krijgt geen beveiligingsupdates meer! Overstappen op Adobe Acrobat Reader DC of een alternatieve gratis pdf-lezer wordt dringend aangeraden.

Adobe Acrobat Reader DC is te verkrijgen voor Windows en macOS. Updaten gaat het makkelijkst met de ingebouwde update-functie van Adobe onder Help. Er zijn ook versies voor Android, iOS en Windows Mobile.

Let er wel op dat bij de update van Adobe Reader stilletjes een Chrome-extensie om pdf'jes te openen in Adobe wordt meegeïnstalleerd. Als je Chrome opent wordt gevraagd of je deze extensie wilt inschakelen of wilt verwijderen. Als je niet pdf'jes op het web in Adobe Reader wilt openen dan kies je voor verwijderen hier.

Ga naar de download-pagina van Adobe (Acrobat) Reader

Reacties

Vreemd de ene keer moet je handmatig de nieuwe update binnenhalen de andere keer (zoals nu) komt ie automatisch binnen, hoewel ik de gratis versie gebruik!

Ik gebruik al jaren het vederlichte Sumatra PDF. Scheelt zo veel rommel op je PC.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
grieken_and