Zeven updates voor Windows in januari

Gisteravond, altijd op de tweede dinsdag van de maand, heeft Microsoft zijn maandelijkse beveiligingsupdates uitgegeven. Eén pleister is voor kritieke lekken, de andere zes voor 'belangrijke' kwetsbaarheden.

In Windows Mediaspeler zitten twee kritieke lekken die kunnen worden misbruikt door kwaadwillenden als gebruikers speciaal geprepareerde audiobestanden openen. De update repareert deze kwetsbaarheden.

Drie andere, belangrijke, updates zijn voor de Windows Kernel (het hart van het besturingssysteem) en de Windows-onderdelen Object Packager en Client/Server Run-time Subsystem.

Eén belangrijk lek kan verder worden uitgebuit via speciaal geconstueerde Office-bestanden. Als gebruikers zo'n bestand openen kunnen internet criminelen controle over de pc overnemen.

De laatste twee updates zijn voor lekken die gerelateerd zijn aan Internet Explorer en waardoor privé-informatie op internet onderschept kan worden. Een kwetsbaarheid zit in SSL/TLS, dat zorgt voor beveiligde verbindingen, en de ander in AntiXSS, de beveiliging tegen cross site scripting aanvallen.

De maandelijkse patches zijn via Automatische Updates of Windows Update beschikbaar. Ook gaat - zoals elke maand - een nieuwe uitgave van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' uw computer eenmalig controleren op enkele van de ergste bedreigingen.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reacties

ik had in een keer elf update's en de vorige maand al 14

Ik had er hier 5 voor windows en 1 voor ms office = 6 st.

Geduld is de boodschap, update's komen nooit gelijk bij iedereen :)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oost_nrijk