Wordt Firefox slechter of beter door de snelle zeswekelijkse uitgaves?

Sinds maart vorig jaar is Firefox overgegaan op een 'rapid release schedule': elke zes weken verschijnt er een nieuwe versie van Mozilla's browser. Deze versnelde uitgaves zijn afgekeken van Google Chrome, dat ook elke anderhalve maand een nieuwe release de deur uit doet.

Voordeel is dat nieuwe functies eerder aan gebruikers gepresenteerd kunnen worden. Nadeel is dat zes weken misschien te kort is en dat steeds meer de indruk ontstaat dat Mozilla haastwerk aflevert. Er is simpelweg minder tijd om nieuwe functionaliteit uitvoerig te testen en sommige irritante bugs (zoals het niet kunnen scrollen op sommige touchpads) zitten al maanden in Firefox zonder dat er iets aan gebeurt.

Verder lijkt Firefox weer trager te worden in vergelijking met de concurrentie. En spectaculaire nieuwe functies hebben we ook al een tijdje niet gezien in Mozilla's browser. Firefox 12, die dinsdag uitkomt, heeft eveneens weinig interessants te bieden.

Zijn wij te pessimistisch en valt het wel mee (en is het juist goed dat nieuwe functies snel gebracht worden)? Of is Firefox echt het verkeerde pad opgegaan en lijdt de kwaliteit van de browser onder het snelle uitgave-schema?

Onze vraag aan Firefox-gebruikers is daarom:
Wordt Firefox beter of slechter van het zes-weken-schema?

Deel dit artikel: 

Reacties

waar is de google toolbar gebleven nu is het gewoon een ruk ff

Ben eigenlijk ook klaar met steeds updates, add-ons en verbeteringen en ga Opera maar eens proberen

Een zeer verstandige keuze waar je geen spijt van zal krijgen eens je hem gewoon bent. ;-)

en de versie 12 is er sedert deze namiddag ook al te downloaden

De snelle opeenvolging van versies geeft regelmatig compatibiliteitsproblemen met makers van add-ons of andere software. Je ziet dat een aantal zich niet gek laat maken door deze rat race maar gewoon afwacht totdat de definitieve versie gereleased is.

Ik ben normaal een fanatiek Opera gebruiker, maar daarnaast had ik ook altijd een grote sympathie voor Firefox die ik naast Opera wel eens sporadisch gebruik.
Maar sinds ze begonnen zijn met mee te doen aan die belachelijke wedloop van Google Chrome, zijn ze er erg op achteruitgegaan vind ik.

Is het nu echt nodig om per se om de 6 weken met een nieuwe versie af te komen?
Ik zit daar zeker niet op te wachten, en heb liever een goedwerkende browser waar niet teveel fouten meer inzitten.

Je ziet het steeds opnieuw, de dag nadien hebben ze meestal terug een update patch omdat de boel weer eens niet behoorlijk werkte.
Gelukkig doet Opera niet mee met die onzin.

Vergeet Firefox en ga door met Opera. Dit is naar mijn wel zeer bescheiden mening in alle opzichten de beste en meest betrouwbare browser, d.i. de stabiele versie 11.62! Helaas helaas Firefox, eens een zo goede browser, maar nu... pfff.

Je mag op beide oren slapen, Opera blijft mijn favoriete browser ondanks er bij mij toch nog vervelende bugs opduiken kies ik toch voor Opera.
Opera werkt zoals IK het wil.

Firefox is altijd slecht geweest en zal nooit beter/sneller worden dan chrome..

Ja , en een Apple MAC krijgt nooit een virus binnen .

reactie overbodig, waarschijnlijk chrome anti privacy liefhebber

Ik ben heel tevreden over Firefox (linux) maar updates moeten komen wanneer ze nodig zijn en niet per se elke 6 weken naar mijn mening. Dit is een heel degelijke browser, niks meer aan doen zou ik bijna zeggen.

Persoonlijk vind ik veiligheid en privacybescherming belangrijker dan snelheid.
Natuurlijk moet een browser wel stabiel zijn. Ik gebruik o.a. Ixquick HTTPS, waarmee je anoniem over het web kan surfen, zonder achterlating van je IP adres!

Firefox is juist beter geworden.
Elke 6 weken een nieuwe versie met kleine aanpassingen zorgt juist voor de stabiliteit.
Ik gebruik voor al mijn computers Firefox zonder problemen!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwitserl_nd