Oracle moet weer diverse lekken in Java gaan dichtplakken

In de kwetsbare Java-plugin zijn tientallen lekken ontdekt door beveiligingsbedrijf Security Explorations. Een daarvan is zeer ernstig, zo meldt Security.nl.

De lekken zijn niet geopenbaard en worden nog niet actief misbruikt door internet criminelen, dus Java-gebruikers lopen - nog - geen direct gevaar. Wel lijkt het een kwestie van tijd dat een of meerdere lekken uitgebuit gaan worden. Java-producent Oracle zal een aantal kwetsbaarheden repareren tijdens de geplande update-ronde in oktober.

Lekken in Java - en dan met name in de browser-plugin - worden zeer regelmatig misbruikt door kwaadwillenden. Vorige maand was het bezoeken van een schadelijke website al voldoende om besmet te worden met een Trojaans paard - als je Java op je pc had staan.

Vanwege de aanhoudende beveiligingsproblemen met Java adviseren veel experts dan ook om Java van je computer te verwijderen of de Java-plugin in je browser uit te schakelen (lees hier hoe dat moet).

Deel dit artikel: 

Reacties

Was dat gezeur inmiddels zo zat dat ik die rotzooi er gewoon af gegooid heb. Net zoals die crapware van Adobe en ik moet zeggen dat dat een stuk prettiger werkt. Ik heb er geen last van en ik heb nooit meer last van een vast lopende PC!

Is er ook een alternatief voor java?

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oostenri_k