OpenOffice.org - Bestanden automatisch opslaan in Word-, Excel- en Powerpoint-formaat

OpenOffice.org slaat bestanden automatisch op in zijn eigen Open Document Formaat (ODF). Helaas kan Microsoft Office daar zonder extra plugin (nog) niet mee overweg. Daarom is het uitwisselen van deze ODF-documenten met Microsoft Office-gebruikers niet mogelijk. U kunt dit echter makkelijk veranderen. U kunt elke keer handmatig uw document opslaan in Word-, Excel- of Powerpoint-formaat. Maar u kunt er ook voor zorgen dat dit automatisch gebeurt.

Sla bestanden automatisch op als Word-document, Excel-werkblad en Powerpoint-presentatie:

  1. Ga in OpenOffice.org naar Extra | Opties

  2. Klik op het plusje voor Laden/Opslaan, het menu klapt open, en kies daaronder het menu-item Algemeen

  3. Kies - zie afbeelding - bij Documenttype (A) en Altijd opslaan als (B) voor de volgende instellingen in de uitklapmenu's:

- Bij Tekstdocument: Microsoft Word 97/2000/XP

- Bij Werkblad: Microsoft Excel 97/2000/XP

- Bij Presentatie: Microsoft PowerPoint 97/2000/XP

Lees meer en download OpenOffice.org

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb een heel groot probleem. Toen ik mijn computer opstarte en weer wou verder werken aan een taak voor school kon ik mijn document niet meer openen. Het gaat om een tekstdocument van openoffice. Als ik het wil openen staat er dat mijn document beschadigd is en vraagt hij of ik mijn document wil repareren. Als ik op "ja" druk verschijnt er gewoon een leeg document. Ik heb het al proberen met iets anders te openen bv. word of pdf maar niks lukt. Ik heb hulp nodig

Hele goed tip, mijn dank is groot

Ik kan een word document niet openen met openoffice, en als ik het wel geopend krijgt via mijn computer opgeslagen en dan open met openoffice dan is de opmaak helemaal verschoven en ik mag er niks aan veranderen moet het alleen uit printen

Kan iemand mij asjeblieft helpen!

Zoek eens op google naar een converteer programma.
daarmee moet het waarschijnlijk wel lukken

Ik heb Open Office 3.2.1. Maak er naar tevredenheid gebruik van. Sinds deze week is er echter iets aan de hand: hoewel ik aangeef dat een bestand als pdf- of Word-document moet worden opgeslagen, slaat Open Office alles automatisch op als odf-bestand. Vervelend. Wie weet een oplossing voor dir probleem?

Re : Ik heb Open Office 3.2.1

zie

http://eerstelinie.nl/mer...

Mara

Als ik een werkblad opgemaakt in .ods wil opslaan in .xls dan verdwijnen alle kolommen na de eerste 255.
Wat loopt er verkeerd?

Ik heb een vraagje. Ik heb OpenOffice.org net geïnstalleerd en heb een Microsoft Word-bestand geopend, maar nu zie ik opeens dat de spaties allemaal grijs zijn :| Weten jullie misschien waardoor dit komt en hoe ik dit kan wijzigen (en dan bedoel ik niet dat ik alle spaties opnieuw ga invoeren ofzo)?

Als je een uitgebreid writer document maakt met foto's en opmaak, en je slaat het op als een word document, neemt dit document al snel veel bytes in beslag. Het gaat dan al snel om meer dan 10000 mb. Dat is moeilijk om te verzenden, en voor velen nog moeilijker om te ontvangen. Bestaat er in open office een optie die dit probleem kan omzeilen ?

Hallo,

ik heb een laptop gekocht met windows xp erop maar weet niet wat of hoe. Nu is mijn vraag welk programma moet ik downloaden en of kopen om mijn word 97 -documenten te kunnen lezen, bewerken, opslaan. Ik heb van iemand gehoord dat ik open office of zoiets op mijn laptop moet zetten. Kan er iemand mij aub helpen?

Met vriendelijke groeten,
Angie

als ik een word of excelbestand via mail binnenkrijg en wil hem openen lukt dit niet.
Dan krijg ik het menu opslaan.
Dan moet ik hem dus eerst opslaan en daarna openen met...... dan wil het wel.
erg omslachtig dus.
Hoe kan ik dit veranderen?

groet

Klaas

configuratiescherm > programma's > standaardprogramma's >een bestandstype of protocol aan een specifiek progr koppelen -dit kiezen en dan het bestands-type van word (.doc) aanklikken en kiezen met welk prog je dit wil openen, dus MS Word.
Voor Excel kiezen .xlsx-bestand en aanklikken en kiezen voor openen met Excel.

Het is mij ook gelukt om tekst documenten (als bijlage) automatisch te openen in Open Office Writer!

Ik gebruik Firefox als webbrowser. Hier kun je dit aangeven. Extra > Opties...> Toepassingen.

deze tip van programmatoegang en instellingen werkt niet bij mij (Vista)?
want er staat geen mogelijkheid om pps te kiezen etc.

Inderdaad,het is gelukt.Dat ik daar verdorie niet aan gedacht heb.Welbedankt in elk geval,nu moet ik me niet meer doodvloeken telkens als ik mails ontvang

sinds ik openoffice gebruik kan ik alle bijlages die ik per mail ontvang en die in powerpoint zijn niet meer openen.Ik heb al powerpoint proberen te downloaden,ik heb openofice al opnieuw geinstalleerd,maar niets blijkt te helpen.Hoe kan ik dit simpel oplossen.Ik werk met vista

Programmatoegang en instellingen. Hier aangeven dat powerpointbestanden geopend dienen te worden met Open Office (Impress). Succes

Gisteren stel ik tot mijn verbazing vast dat in Open Office geen bestanden meer kunnen worden opgeslagen in om het even welk formaat. Ik heb een nieuwe installatie uitgevoerd met de versie 3.0.1 en het probleem blijft bestaan. Wat kan er fout zijn gegaan?

Sinds een paar dagen kan ik mijn werk niet meer opslaan als Microsoft Word 97/2000/XP. IK maak al langer gebruik van Open Office en heb nooit problemen gehad. Maar van de een op andere dag kan ik mijn werk alleen nog maar met Open Office zelf openen en niet meer doorsturen. Flink balen, want mijn hele studie hangt hier van af!

Als ik een bestand in open office 4.2 als .doc dan zie ik dit later (in mijn documenten) terug als een C-bestand en kan ik het op andere pc's/laptops niet meer openen...

Kan iemand hier iets mee?

Ik heb openoffice org 3.0 en Windows Vista maar het opslaan als word-document lukt niet. Hij slaat het gewoon op als odf-doc ook al verander je het bij extra-opslaan.

Wanneer ik het document open in Word (de gereduceerde versie die nu nog werkt) krijg ik de melding dat het is vergrendeld. Ik krijg de tekst op het scherm, maar kan niets wijzigen of kopiëren (ook geen selectie).
Open ik het vanuit Open Office, dan komt de melding 'met welk programma?', waarbij Word wordt aanbevolen. Kies ik voor een ander, dan komt een grote lijst, waaruit ik 'Open Office.org tekstdocument' kies. Dan is er de melding dat het is beschadigd, en of ik het wil latern repareren. Bij 'ja', gaat het programma aan de gang, maar er verchijnt geen voortgangsmelding en ik zie korte tijd activiteit op de harde schijf; daarna niets meer (geen voortgangsmelding').
De enige oplossing die ik weet is, het document opnen in Word, daarnaast een blanko in Open Office, en het overtikken, maar ik hoop nog op een meer structurele oplossing.
Marius Romijn

Wat voor soort bestand is het dan? Wat voor extensie heeft het: .doc of iets anders? Als Word het zelf ook al niet meer kan openen dan is er blijkbaar iets mee aan de hand en is het ook niet gek dat OpenOffice dit ook niet kan.

Verder is overtypen wel heel omslachtig: je kunt natuurlijk altijd knippen en plakken (ctrl c en ctrl v).

Om je beter te kunnen helpen, raad ik je aan om lid te worden van ons Forum. Je kunt hier gratis registreren:
http://www.gratissoftwaresite.nl/forum/phpBB2/profile.php?mode=register

En dan kun je hier je vraag stellen (dan kunnen andere forum-leden ook meehelpen):
http://www.gratissoftwaresite.nl/forum/phpBB2/viewforum.php?f=42

Sinds heel kort heb ik een laptop met Vista Home Premium.
Daar was MS Office voor zeer korte tijd bij inbegrepen.
Nu ben ik overgegaan op Open Office, vooral tekstverwerking.
Enkele bestanden uit Word kan Open Office niet omzetten (de meeste gaan goed).
Hoe kan ik die paar bestanden, die in Word nog te openen zjn maar nu 'vergrendeld', alsnog omzetten.
Indien dit niet kan, heb ik blijkbaar mijn ziel verkocht aan MS.
Marius Romijn

Wat bedoel je precies met vergrendeld? Kun je de documenten wel openen, maar niet bewerken? Of kun je de documenten helemaal niet openen, en wat is dan de precieze melding?

Bedankt! dit is echt heel handig, blijf dit doen!

is zeker handig, maar werkt volgens mij niet in vista.....?

Waarom werkt t niet in Vista?

zeker een handige altijd zo van komt wel een keer en die keer is nu gekomen tx voor de hanige tips....

Dat is nog eens een handige tip!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
iv_orkust