Nederlandse Google als zoekmachine in Internet Explorer instellen

Heb je nog geen Nederlandstalige Google als (standaard) zoekmachine in Internet Explorer 8 of 9? Wij geven uitleg over hoe je die kunt installeren en als standaard kunt instellen.

1. Ga - met Internet Explorer - naar deze pagina van Microsoft om de Nederlandstalige Google zoekmachine aan Internet Explorer toe te voegen


Klik op Toevoegen aan Internet Explorer

2. Kies Toevoegen en zet een een vinkje bij 'Als standaard zoekmachine instellen'


Google toevoegen en standaard instellen

Nu is de Nederlandse Google je standaard zoekmachine in het zoekvak rechtsboven in Internet Explorer.

Update: sommige bezoekers melden dat deze zoekmachine geen zoeksuggesties geeft. Als je Google.com al hebt kun je deze houden en als standaard instellen, zoals we hieronder uitleggen.

Sowieso kun je altijd van zoekmachine wisselen door op het driehoekje naar beneden naast het zoekvenster te klikken en te kiezen voor Zoekmachines beheren.


Vervolgens kun je Google of een andere zoekmachine als standaard instellen.


Kies Google (of een ander) en klik op Als standaard instellen

Deel dit artikel: 

Reacties

Vervanging

ik wil nederlandstalige versie van google hier in spanje

Ik zie er staan " ga met - internet explorer - naar deze pagina van microsoft om de google zoekmachine aan internet explorer toe te voegen.." Maar welke pagina van microsoft wordt er bedoeld en hoe geraak ik op deze pagina ??

Link is gecorrigeerd nu.

problemen met op starten google nederland

google nederland wekt niet meer

Absoluut ieder keer en dagelijks als ik mijn PC opstart begin ik met Google wat te zoeken, Google is niet mijn start pagina maar Srattkabel.nl ..
Goggle NL is wel als standaard zoek machine in invoeg-toepassingen ingesteld, en toch zoals ik zei ieder keer zodra ik Google opent krijg ik blauwe boven-balk met vraag of ik mijn zoek machine updaten wil ( ?? ) ? .
Aantal keren heb ik wel aan geklikt dat ik dat wil met hoop dat die waarschuwing eens verdwijnen zal, maar dat is niet zo ieder keer komt die terug bij elke Google opstart terwijl is dus Google.nl wel als standaard ( en bevestigd ook ! ) zoek machine ingesteld ...
Vraag is dus hoe raak ik kwijt die voorstel of ik mijn zoek machine updaten wil ??

dat vind ik goed

En wil je alleen in Nederland zoeken op een makkelijke manier, plaats dan deze link: " http://www.google.com/web... " bij "startpagina" in de "internet opties" open daarna je browser en typ in een zoek term in
(Je kunt ook op de link hierboven Klikken Natuurlijk).

Eigenlijk vindt ik ook, dat alle reclame van betaalde software en opgedrongen software zoals ggogle chrome niet als reclame op de gratissoftware site moet staan. Gratis software is gratis software en geen betaalde software. Houd het gescheiden.

Google lijkt wel een beetje op de Nederlandse regering. Alles doen als volksvertegenwoordiging zonder het aan het volk zelf te vragen. Alles gewoon opdringen dus.

Google begint mij ook af te stoten. Alles wat er ook weer in je mik gesmeten wordt. Bijvoorbeeld Google Chrome. Als je bijvoorbeeld in Explorer de startpagina krijgt dan is Chrome sterk vertegenwoordigd en als je op het kruisje drukt is hij weg maar als de startpagina weer opstart is hij weer terug. Weg ermee dus, Startpage is een stuk beter. Al die opdringerige reclame overal. Bah, bah en nog eens bah.

Ik laat mij in "Zoekmachines beheren" door Microsoft geen zoekmachines dicteren. Veel gemakkelijker een zoekmachine instellen zie:
http://www.iegallery.com/...
"Hoe maak ik een site vast? Sleep er mee. Ga naar uw favoriete website, pak het tabblad op en sleep het naar uw Windows 7 taakbalk".
Zodoende is Startpage SSL mijn favoriete zoekmachine in IE geworden, rechtstreeks vanuit de Taakbalk. Google resultaten zonder dat Google je
IP-adres kan loggen.

alleen de iegallery werkt niet

Waarschuwing!!!

Als ik Google.nl (nederlandse versie) als zoekmachine instelt in IE8 (zoals hier wordt aanbevolen) dan werkt de "zoeksuggestie" functie niet meer vanuit de zoekoptie/zoekmachines rechtboven in de browser (bij zoekmachines beheren staat dan onder, suggesties zoeken: "Niet beschikbaar"). Als ik gewoon Google.com (us versie) instelt werkt dat wel weer normaal en de nederlandse instellingen in Google blijven ook behouden, heb ik op mijn Win/Vista opgemerkt. Wellicht is dit een standaard probleem die bij iedereen vookomt!? Google.com is blijkbaar toch beter...

Ik begrijp niet dat überhaupt nog iemand geïnteresseerd is in Google als zoekmachine.

Zie ook: http://www.gratissoftware...

De link "Toevoegen aan internetexplorer"werkt niet !

De bovenstaande weergave is voor Internet Explorer 8.
Voor Internet Explorer 9 is één stapje anders.
De zoekmachine wisselen gaat onder IE9 niet via "Zoekmachines beheren" zoals hierboven aangegeven,
maar via "Extra", het 'tandwieltje' rechtsboven in IE9 (of via Alt+X),
en dan kiezen "Invoegtoepassingen beheren", en vervolgens "Zoekmachines".
De rest is hetzelfde.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
dene_arken